Η Lhyfe και η EDP Renewables υπέγραψαν μία σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) από ανανεώσιμες πηγές, όπου η Lhyfe θα αγοράζει παραγωγή από το ηλιακό πάρκο 55 MW της EDPR στη Γερμανία. Το ηλιακό πάρκο, που αναπτύσσεται μέσω της Kronos Solar EDPR, αναμένεται να συνδεθεί στο δημόσιο δίκτυο παροχής ρεύματος εντός του 2025.

Αυτή η PPA αποτελεί μέρος της βιομηχανικής συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών, στην οποία συμφωνήθηκε ότι η EDPR θα προμηθεύει ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές στα έργα παραγωγής υδρογόνου της Lhyfe.Για την Lhyfe, αυτή η συμφωνία εξασφαλίζει την παροχή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές για τις μελλοντικές εγκαταστάσεις παραγωγής πράσινων υδρογόνου στη Γερμανία.

Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και στην Κάτω Σαξονία, η Lhyfe κατασκευάζει δύο μονάδες παραγωγής που αντιπροσωπεύουν μέγιστη συνολική παραγωγική ποσότητα 8 τόνων πράσινου και ανανεώσιμου υδρογόνου την ημέρα, το οποίο θα προμηθεύεται τοπικά για χρήσεις που σχετίζονται με την κινητικότητα και τις βιομηχανικές διαδικασίες.

Και οι δύο εταιρείες θα εντοπίσουν ευκαιρίες για την από κοινού ανάπτυξη έργων με στόχο την απαλλαγή από τον άνθρακα σε προβληματικούς τομείς όπου η ηλεκτροκίνηση δεν είναι εφικτή.