Η Alfen υπέγραψε συμφωνία με τη Vasa Vind για το πρώτο της σύστημα αποθήκευσης ενέργειας από μπαταρία που συστεγάζεται σε σουηδικό αιολικό πάρκο. Η Alfen θα σχεδιάσει, θα κατασκευάσει, θα εγκαταστήσει και θα θέσει σε λειτουργία το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας 20 MW (BESS) σε σύνδεση με ένα από τα αιολικά πάρκα της Vasa Vind μέχρι το τέλος του 2024.

 

Η εταιρεία θα αναλάβει επίσης την επισκευή και συντήρηση τηνς μπαταρίας. Μόλις τεθεί σε λειτουργία, το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας της Alfen θα συνδεθεί στο ίδιο σημείο δικτύου με τα αιολικά πάρκα της εταιρείας στον δήμο Stromsund.

Θα αυξήσει τη σταθερότητα και την ευελιξία στο ηλεκτρικό δίκτυο, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο και θα χρησιμοποιηθεί στη σουηδική αγορά βοηθητικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου του Fast Frequency Reserve (FFR).

Επιπλέον, το σύστημα θα μπορεί να κάνει «μαύρη εκκίνηση» το αιολικό πάρκο, όπου, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή διακοπής του δικτύου, το αιολικό πάρκο μπορεί να επανεκκινηθεί με ενέργεια από το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας της Alfen.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Vasa Vind για να εγκαταστήσουμε το πρώτο μας σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας που βρίσκεται σε ένα αιολικό πάρκο στη Σουηδία και να συνεχίσουμε να βοηθάμε τους πελάτες μας να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», δήλωσε η Stephanie Schockaert, Εμπορική Διευθύντρια της Alfen's. Επιχείρηση Συστημάτων Αποθήκευσης Ενέργειας.

«Η ισχυρή τεχνική μας τεχνογνωσία στη διαχείριση δικτύου σε συνδυασμό με ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο λύσεων θα βοηθήσει τη Vasa Vind και τη σουηδική αγορά βοηθητικών υπηρεσιών να αυξήσουν τη σταθερότητα και την ευελιξία στα τοπικά και εθνικά δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας»