Η Νορβηγία δεν θα προβεί σε ανάκληση των οχημάτων Tesla Model S και X στη χώρα μετά από κυβερνητική έρευνα σχετικά με θέματα ασφάλειας της ανάρτησης. Η ρυθμιστική αρχή οδικής ασφάλειας της Νορβηγίας δεν βρήκε καμία βάση για να διατάξει ανάκληση για το θέμα, το οποίο επισημάνθηκε από περισσότερες από

δώδεκα καταγγελίες πελατών στην υπηρεσία το 2022 για προβλήματα όπως το σπάσιμο του πίσω κάτω βραχίονα ελέγχου, αναφέρει το Automotive News Europe.

"Η Νορβηγική Δημόσια Διοίκηση Οδών (NPRA) πιστεύει ότι το σπάσιμο του πίσω κάτω βραχίονα ελέγχου δεν αποτελεί απαράδεκτο κίνδυνο και ότι δεν υπάρχει βάση για να απαιτηθεί ανάκληση των οχημάτων", σύμφωνα με δήλωση της ρυθμιστικής αρχής στο δημοσίευμα.

Φαίνεται ότι η απόφαση για μη ανάκληση βασίστηκε στο γεγονός ότι οι περισσότερες περιπτώσεις συνέβησαν όταν το αυτοκίνητο ταξίδευε με χαμηλές ταχύτητες και συχνά με όπισθεν, κάτι που, όπως είπαν, μείωσε τον κίνδυνο σοβαρών ατυχημάτων. Και σε σύγκριση με το πόσα οχήματα Model S και X οδηγούνται στη Νορβηγία, μια από τις πιο κορεσμένες αγορές της Tesla, οι αναφερόμενες καταγγελίες ήταν πολύ λίγες, δήλωσαν οι ρυθμιστικές αρχές.