Ο Μεγαλύτερος Κατασκευαστής Μπαταριών EV Παγκοσμίως θα Κατασκευάσει Δικό του Υπεράκτιο Αιολικό $1,83 δισ.

Ο Μεγαλύτερος Κατασκευαστής Μπαταριών EV Παγκοσμίως θα Κατασκευάσει Δικό του Υπεράκτιο Αιολικό $1,83 δισ.
energia.gr
Πεμ, 1 Φεβρουαρίου 2024 - 13:51

Η Amperex Technology (CATL), ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μπαταριών EV στον κόσμο, πρόκειται να κατασκευάσει το δικό της υπεράκτιο αιολικό πάρκο αξίας 1,83 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο του κινεζικού ηλεκτρικού ηλεκτρικού και αποθήκευσης γιγαντιαίων μπαταριών, το οποίο θα βρίσκεται κοντά στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Ningde στη νοτιοανατολική επαρχία Fujian

θα παρέχει καθαρή ενέργεια για την τροφοδοσία των δικών του λειτουργιών, αναφέρει η Caixin.

Η Επαρχιακή Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης της Φουτζιάν ενέκρινε την κατασκευή του υπεράκτιου αιολικού πάρκου ισχύος 800 μεγαβάτ (MW) τη Δευτέρα, μαζί με σχετικά έργα αποθήκευσης μπαταριών. Η CATL πρέπει να ξεκινήσει την κατασκευή εντός δύο ετών.

Η Fujian Runshi Offshore Wind Power, μια θυγατρική που κατέγραψε η CATL τον Απρίλιο του 2023, θα αναπτύξει το έργο. Η μονάδα πράσινης ενέργειας της CATL κατέχει το 96% της θυγατρικής εταιρείας και οι κρατικές Fujian Mindong Electric Power και PowerChina Fujian Electric Power Engineering κατέχουν το υπόλοιπο 4%.

Οταν ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μπαταριών EV στον κόσμο που μειώνει το αποτύπωμα παραγωγής άνθρακα με υπεράκτιο άνεμο – αυτό είναι μια πραγματική νίκη.