Κένυα: 3 Νεκροί και πάνω από 200 Τραυματίες σε Πυρκαγιά Εξαιτίας Έκρηξης Αερίου στο Ναϊρόμπι

Κένυα: 3 Νεκροί και πάνω από 200 Τραυματίες σε Πυρκαγιά Εξαιτίας Έκρηξης Αερίου στο Ναϊρόμπι
energia.gr
Παρ, 2 Φεβρουαρίου 2024 - 09:32

Ένα φορτηγό φορτωμένο με φυσικό αέριο εξερράγη και προκάλεσε μια τεράστια πύρινη σφαίρα που έκαψε σπίτια και αποθήκες στην πρωτεύουσα της Κένυας, Ναϊρόμπι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 200. Η πυρκαγιά ξέσπασε αργά χθες, Πέμπτη, στη συνοικία Εμπακάσι, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ισαάκ Μαϊγκούα Μουάουρα στο X, ενώ πολλοί κάτοικοι βρίσκονταν μέσα στα σπίτια τους όταν η πυρκαγιά έφτασε καθώς ήταν βράδυ.

Ένα φορτηγό φορτωμένο με αέριο εξερράγη και πυροδότησε μια τεράστια πυρκαγιά που έκαψε σπίτια και αποθήκες στην πρωτεύουσα της Κένυας, Ναϊρόμπι, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 200.

Η φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης στη γειτονιά Εμπακάσι, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ισαάκ Μαιγούα Μουάουρα στο X, με πολλούς κατοίκους μέσα μέχρι τη στιγμή που η φωτιά έφτασε στα σπίτια τους.


«Ένα φορτηγό που ήταν φορτωμένο με αέριο εξερράγη, πυροδοτώντας μια τεράστια μπάλα φωτιάς που εξαπλώθηκε ευρέως», ανάρτησε την Παρασκευή, προσθέτοντας ότι οχήματα, επιχειρήσεις και κατοικίες τυλίχτηκαν από τις φλόγες.

«Μεγάλος αριθμός κατοίκων [ήταν] ακόμα μέσα καθώς ήταν αργά το βράδυ», είπε.

Περίπου 222 άνθρωποι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε διάφορα νοσοκομεία της πρωτεύουσας, σύμφωνα με τον Mwaura.

Η φωτιά τελικά περιορίστηκε μέχρι το πρωί της Παρασκευής, αλλά οι πυροσβέστες, τα σωστικά συνεργεία και η αστυνομία αναζητούσαν άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στην περιοχή.

Η αρχική αιτία της έκρηξης ήταν άγνωστη.

Στο σημείο μετά το ξημέρωμα, αρκετά σπίτια και καταστήματα κάηκαν ολοσχερώς. Η οροφή ενός τετραώροφου κτιρίου κατοικιών, περίπου 200 μέτρα από το σημείο της έκρηξης, έσπασε από ιπτάμενη φιάλη αερίου και ηλεκτρικά καλώδια έπεσαν στο έδαφος.

Νωρίτερα, ο Ερυθρός Σταυρός της Κένυας ανακοίνωσε ότι μετέφερε 271 άτομα σε υγειονομικές εγκαταστάσεις γύρω από την πρωτεύουσα και 27 νοσηλεύτηκαν επί τόπου.

Ο Mwaura είπε ότι η περιοχή είχε «ασφαλιστεί και τώρα υπάρχει ένα κέντρο διοίκησης για να βοηθήσει στο συντονισμό των επιχειρήσεων διάσωσης και άλλων προσπαθειών επέμβασης».