Το κλίμα εξασθένησε σε ολόκληρο τον τομέα μετά την αντίδραση της FED της ΗΠΑ σχετικά με τις επικείμενες μειώσεις των επιτοκίων. Οι επενδυτές ασχολήθηκαν επίσης με τις υποτονικές προοπτικές ζήτησης στην Κίνα, καθώς έκλεισαν για τις διακοπές του Σεληνιακού Νέου Έτους. Ο χρυσός σημείωσε άνοδο καθώς η αγορά απέκρουσε τα επιθετικά σχόλια του προέδρου της Fed Jerome Powell 

μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της FOMC. Σε αυτό συνέβαλαν τα στοιχεία που έδειξαν επιβράδυνση στην αγορά εργασίας. Το ασθενέστερο δολάριο και οι συνεχιζόμενες γεωπολιτικές εντάσεις βοήθησαν να τονωθεί η όρεξη των επενδυτών για το πολύτιμο μέταλλο.

Τα βασικά μέταλλα υφίστανται πίεση. Αυτό πρόσθεσε τις ανησυχίες για τη ζήτηση στην Κίνα μετά την περαιτέρω συρρίκνωση της εργοστασιακής της δραστηριότητας τον Ιανουάριο. Ωστόσο, τα ζητήματα από την πλευρά της προσφοράς παραμένουν στο μυαλό των επενδυτών. Η ταχύτητα με την οποία οι παραγωγοί στη βιομηχανία μετάλλων έκλεισαν την παραγωγική τους ικανότητα ενόψει της πτώσης των περιθωρίων είναι απροσδόκητη. Θα πρέπει να οδηγήσει σε σταθεροποίηση των τιμών, αλλά η περαιτέρω ανοδική πορεία θα εξαρτηθεί από τη διατήρηση της πειθαρχίας μέχρι να ανακάμψει η ζήτηση. Παραγωγοί παραγωγής κοπής χαλκού, νικελίου και λιθίου, εργασιών ναφθαλίνης και αναστολής νέων έργων εν μέσω αύξησης του κόστους. Αναμένουμε να έρθουν περισσότερα. Οι τιμές των μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του νικελίου και του λιθίου, παραμένουν πολύ χαμηλότερες από τους παραγωγούς με το υψηλότερο κόστος. Επιπλέον, οι πολιτικές για την κλιματική αλλαγή θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τις περικοπές καθώς οι χώρες διπλασιάζουν τις προσπάθειες για μείωση των εκπομπών.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου κινήθηκαν απότομα εν μέσω πληθώρας πρωτοσέλιδων στην αγορά. Αφού σημείωσαν άνοδο στο ανοιχτό, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου δέχθηκαν πιέσεις αφού το Al Jazeera ανέφερε ότι το Ισραήλ συμφώνησε σε κατάπαυση του πυρός. Αυτό μετατράπηκε αργότερα σε ότι είχε λάβει πρόταση σε θετική ατμόσφαιρα. Το Bloomberg ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στα αρχικά τους στάδια και δεν αναμένεται σημαντική πρόοδος τις επόμενες ημέρες. Το κλίμα επιταχύνθηκε μετά από έρευνα του Bloomberg που ανέφερε ότι η παραγωγή του ΟΠΕΚ μειώθηκε κατά 490 kb/d τον Ιανουάριο στα 26,57mb/d. Ωστόσο, μετά τη συνεδρίαση της Κοινής Υπουργικής Επιτροπής Παρακολούθησης, η ομάδα έδειξε ότι θα επιμείνει στις περικοπές της προσφοράς πετρελαίου αυτό το τρίμηνο για να αποτρέψει ένα πλεόνασμα. Ο όμιλος σχεδιάζει να αποφασίσει στις αρχές Μαρτίου εάν θα επεκτείνει τους περιορισμούς στο δεύτερο τρίμηνο.

Οι παγκόσμιες τιμές του φυσικού αερίου επέστρεψαν τα χθεσινά κέρδη καθώς τα υψηλά αποθέματα μετριάζουν τις ανησυχίες για πιθανές διακοπές του εφοδιασμού στη Μέση Ανατολή και τις ΗΠΑ. Οι διακοπές της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς είναι πιθανό να κρατήσουν την αγορά spot LNG της Βόρειας Ασίας σχετικά υποτονική. Ωστόσο, η Shell παραμένει πεπεισμένη ότι θα επιστρέψει δυναμικά. Ο παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου δήλωσε ότι αναμένει ότι η ζήτηση LNG θα παραμείνει ισχυρή, λόγω της Κίνας καθώς η προσφορά περιορίζεται. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Wael Sawan τόνισε το γεγονός ότι μόλις το 2024/5, η Κίνα κατασκευάζει δυναμικότητα παραγωγής φυσικού αερίου ισοδύναμη με το σύνολο της εγκατεστημένης ισχύος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η απόφαση του Λευκού Οίκου να σταματήσει τις εγκρίσεις των έργων εξαγωγής LNG συνεχίζει να κρέμεται πάνω από την αγορά. Η ΕΕ έστειλε κορυφαίους εμπορικούς αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον για να συζητήσουν το θέμα. Παρά τη διαβεβαίωση ότι δεν θα επηρεάσει την προσφορά στην Ευρώπη, οι ανησυχίες παραμένουν.