Η Tesla θα Κατασκευάσει ένα Μικρό Νέο Εργοστάσιο Κυψελών Μπαταριών LFP με Μηχανήματα CATL στη Νεβάδα

Η Tesla θα Κατασκευάσει ένα Μικρό Νέο Εργοστάσιο Κυψελών Μπαταριών LFP με Μηχανήματα CATL στη Νεβάδα
energia.gr
Παρ, 2 Φεβρουαρίου 2024 - 13:35

Μια νέα έκθεση αναφέρει ότι η Tesla πρόκειται να κατασκευάσει ένα μικρό νέο εργοστάσιο κυψελών μπαταριών LFP με μηχανήματα CATL στη Νεβάδα στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με μια νέα έκθεση από την έκθεση του Bloomberg, η Tesla σχεδιάζει να κατασκευάσει μια «μικρή εγκατάσταση» χρησιμοποιώντας «εξοπλισμό αδράνειας» από την CATL.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να αγοράσει μηχανήματα από την CATL, όπως είναι γνωστή ο κατασκευαστής μπαταριών, και να τα εγκαταστήσει στην πόλη Sparks, είπαν οι άνθρωποι, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν. Η Tesla θα έχει τον πλήρη έλεγχο της εγκατάστασης και θα καλύψει το 100% των δαπανών και το προσωπικό της CATL δεν θα συμμετέχει εκτός από τη βοήθεια στην εγκατάσταση του εξοπλισμού, είπαν.

Η νέα «μικρή εγκατάσταση» φέρεται να κατασκευάσει κυψέλες μπαταρίας LFP για τα Megapacks της Tesla.

Το γεγονός ότι θα χρησιμοποιεί μηχανήματα της CATL αναμένεται να επιτρέψει στην Tesla να φέρει γρήγορα την εγκατάσταση στην παραγωγή.

Οι κυψέλες μπαταρίας LFP είναι φθηνότερες, πιο αξιόπιστες από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου με βάση το νικέλιο, αλλά έχουν επίσης μικρότερη πυκνότητα ενέργειας, γεγονός που τις καθιστά ιδανικές για σταθερά προϊόντα αποθήκευσης ενέργειας.

Η παραγωγή αυτών των κυττάρων περιοριζόταν στην Κίνα μέχρι πρόσφατα. Τώρα, φτάνει στη Βόρεια Αμερική, ειδικά λόγω των προστατευτικών κανονισμών γύρω από την ομοσπονδιακή έκπτωση φόρου των 7.500 δολαρίων για τα ηλεκτρικά οχήματα, η οποία απαιτεί μπαταρίες να κατασκευάζονται στη Βόρεια Αμερική.

Οι κυψέλες LFP αρχίζουν να είναι δημοφιλείς σε ηλεκτρικά οχήματα χαμηλότερης κατηγορίας με μικρότερη εμβέλεια.

Η CATL είναι ήδη ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές κυψελών μπαταρίας LFP της Tesla για τα ηλεκτρικά της οχήματα, ειδικά εκείνα που παράγονται στην Κίνα.