Η CIP Υπέγραψε ΜoU με την HSG Sungdong για Πλωτές Απεράκτιες Αιολικές Δομές στη Ν. Κορέα

Η CIP Υπέγραψε ΜoU με την HSG Sungdong για Πλωτές Απεράκτιες Αιολικές Δομές στη Ν. Κορέα
energia.gr
Δευ, 5 Φεβρουαρίου 2024 - 09:13

Η Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), με έδρα τη Δανία, υπέγραψε ΜoU με την HSG Sungdong για τις πλωτές θεμελιώσεις στο υπεράκτιο αιολικό έργο Haewoori 1,5 GW στη Νότια Κορέα. Σύμφωνα με το μη δεσμευτικό Μνημόνιο Συνεργασίας, οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να διερευνήσουν τις ευκαιρίες βελτιστοποίησης 

της κατασκευής των πλωτών θεμελιώσεων για τη μείωση του κόστους των πλωτών υπεράκτιων αιολικών εγκαταστάσεων στη Νότια Κορέα.

"Πιστεύω ότι η δημιουργία αξίας μέσω συνεργασιών με τοπικές εταιρείες αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την επιτυχία της επιχείρησης υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στο υπεράκτιο αιολικό έργο Haeul-i που προωθείται από την CIP", δήλωσε ο Jonathan Spink, διευθύνων σύμβουλος της Haewoori Offshore Wind development.

"Ελπίζουμε ότι η επιχειρηματική συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών δεν θα αποτελέσει μόνο μια ευκαιρία για την εξεύρεση μιας βελτιστοποιημένης μεθόδου πλωτής υποκατασκευής, αλλά και μια ευκαιρία να συμβάλει στη μείωση του κόστους της πλωτής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Κορέα".

Το Haewoori Offshore Wind είναι ένα πλωτό αιολικό έργο ισχύος 1,5 GW που βρίσκεται στα ανοικτά των ανατολικών ακτών του Ulsan της Νότιας Κορέας.