Starship: Συγκέντρωσε Επιπλέον $ 90 εκατ., Χρηματοδότηση για τα Αυτόνομα Ρομπότ Παράδοσης

Starship: Συγκέντρωσε Επιπλέον $ 90 εκατ., Χρηματοδότηση για τα Αυτόνομα Ρομπότ Παράδοσης
energia.gr
Τρι, 6 Φεβρουαρίου 2024 - 13:49

H εταιρεία κατασκυής ρομπότ αυτόνομης διανομής Starship Technologies ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε επιπλέον 90 εκατομμύρια δολάρια για χρηματοδότηση ώστε να βοηθήσει στην επέκταση της υπηρεσίας μικρο-υλικοτεχνικής υποστήριξης σε επιπλέον περιοχές σε όλο τον κόσμο. Η Starship Technologies ιδρύθηκε το 2014 από τους συνιδρυτές του Skype Ahti Heinla και Janus Friis με βάση την ιδέα ότι η αυτονομία μπορεί να βοηθήσει

πολλές από τις προκλήσεις στις τελικές παραδόσεις. Τα ρομπότ αυτόνομης παράδοσης L4 της εταιρείας έχουν ολοκληρώσει πάνω από έξι εκατομμύρια ταξίδια μέχρι σήμερα, μεταφέροντας γεύματα, πακέτα, είδη παντοπωλείου και σημαντικά έγγραφα σε φοιτητές και άλλους πελάτες.

Τον Αύγουστο του 2023, το σύνολο των χιλιομέτρων ήταν πέντε εκατομμύρια, λειτουργώντας σε 30 διαφορετικές περιοχές. Σήμερα, τα ρομπότ του Starship έχουν επεκταθεί σε 80 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Δανίας, της Εσθονίας και της Φινλανδίας.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετούς λειτουργίας της, η εταιρεία κατασκευής ρομπότ αυτόνομης παράδοσης είχε συγκεντρώσει 160 εκατομμύρια δολάρια, αλλά μόλις χθες δημοσιοποίησε ότι έχει συγκεντρώσει επιπλέον 90 εκατομμύρια δολάρια για να συνεχίσει να επεκτείνει τις υπηρεσίες τελικής παράδοσης.