Νιγηρία: Παραγωγή Από Υπεράκτιο Κοίτασμα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου Ξεκινά η TotalEnergies

Νιγηρία: Παραγωγή Από Υπεράκτιο Κοίτασμα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου Ξεκινά η TotalEnergies
energia.gr
Πεμ, 8 Φεβρουαρίου 2024 - 14:02

Η TotalEnergies και οι εταίροι της ανακοινώνουν την έναρξη παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου από το κοίτασμα Akpo West με την άδεια PML2 στη Νιγηρία

Σε απόσταση 135 χιλιομέτρων από την ξηρά, το Akpo West είναι συνδεδεμένο με την υπάρχουσα πλωτή εγκατάσταση αποθήκευσης και εκφόρτωσης παραγωγής Akpo (FPSO), η οποία ξεκίνησε το 2009 και παρήγαγε 124.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως το 2023. Μέχρι τα μέσα του 2024, η Akpo West θα προσθέσει παραγωγή 14.000 βαρελιών πετρελαίου ημερησίως, που θα ακολουθήσει έως και 4 MMcmg έως το 2028.

Το πεδίο εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου Akpo West αξιοποιεί τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της Akpo για να διατηρήσει το κόστος χαμηλό και να ελαχιστοποιήσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Η ένταση άνθρακα του έργου αναμένεται να είναι κάτω από 5 kg CO2e/ βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου και θα συμβάλει στη μείωση της μέσης έντασης άνθρακα του χαρτοφυλακίου της TotalEnergies.

«Μετά το Ikike το 2022, η TotalEnergies είναι στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσει την παραγωγή ενός άλλου έργου σύνδεσης στη Νιγηρία, του Akpo West, το οποίο θα συμβάλει στη διατήρηση της παραγωγής των υφιστάμενων εγκαταστάσεων της Akpo αναπτύσσοντας και άλλους κοντινούς πόρους. Αυτό το έργο συμβαδίζει με τη στρατηγική της εταιρείας για την ανάπτυξη έργων χαμηλού κόστους και χαμηλών εκπομπών», δήλωσε ο Mike Sangster, Senior Vice President Africa, Exploration and Production στην TotalEnergies. «Αυτό το έργο αξιοποιεί το σταθερό αποτύπωμα της TotalEnergies στη Νιγηρία και θα φέρει γρήγορα αξία στη χώρα, την TotalEnergies και τους εταίρους της».

Η TotalEnergies είναι ο χειριστής του PML2 με ποσοστό 24%, σε συνεργασία με την CNOOC (45%), τη Sapetro (15%), την Prime 130 (16%) και την Nigerian National Petroleum Company Ltd ως παραχωρησιούχο της PSC. Η TotalEnergies είναι παρούσα στη Νιγηρία για περισσότερα από 60 χρόνια και απασχολεί περισσότερα από 1.800 άτομα σε διαφορετικούς επιχειρηματικούς τομείς. Η Νιγηρία είναι μία από τις κύριες χώρες που συμβάλλουν στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου της TotalEnergies, όπου η εταιρεία παρήγαγε 219.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως το 2023.