Η Πτώση των Τιμών των Υδρογονανθράκων το 2023 Φέρνει Μείωση στα Κέρδη της Dana Gas

Η Πτώση των Τιμών των Υδρογονανθράκων το 2023 Φέρνει Μείωση στα Κέρδη της Dana Gas
energia.gr
Πεμ, 8 Φεβρουαρίου 2024 - 14:04

Η μεγαλύτερη περιφερειακή ιδιωτική εταιρεία φυσικού αερίου της Μέσης Ανατολής, η Dana Gas, ανέφερε καθαρά κέρδη 160 εκατ. δολ. το 2023, έναντι 182 εκατ. δολ. το 2022

Η Dana Gas δήλωσε ότι οι πτώση στις τιμές υδρογονανθράκων ήταν η κύρια αιτία της μείωσης των κερδών, με τα χαμηλότερα λειτουργικά έξοδα και την αυξημένη παραγωγή στην περιοχή του Βόρειου Ιράκ που διοικείται από την Κουρδική Περιφερειακή Κυβέρνηση επίσης να συνεισφέρουν στην πτώση.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της μειώθηκαν κατά 20% στα 423 εκατ. δολ. το 2023, έναντι 529 εκατ. δολ. το 2022.

Ο Richard Hall, Διευθύνων Σύμβουλος της Dana Gas, δήλωσε: «Το 2023 ήταν μια ισχυρή επιχειρησιακά χρονιά για τη Dana Gas, αλλά όχι χωρίς προκλήσεις».

«Κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του 2023, η οικονομική μας θέση σημείωσε βελτίωση των απαιτήσεών μας στην KRG με έναν νέο μηχανισμό που συμφωνήθηκε με στόχο την άμεση πληρωμή από τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και ένα χρονοδιάγραμμα μείωσης των προηγούμενων απαιτήσεων, με αποτέλεσμα να είμαστε καλά τοποθετημένοι για το 2024, όπου η ενίσχυση της ρευστότητάς μας και η αποκατάσταση των μερισμάτων είναι βασικοί στόχοι για την εταιρεία», όπως τόνισε.

«Κοιτάζοντας μπροστά στο 2024, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους κυβερνητικούς εταίρους μας στην KRG και την Αίγυπτο για να διασφαλίσουμε την έγκαιρη πληρωμή των τιμολογίων και να επιτύχουμε έναν ακόμη χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας», πρόσθεσε.