Η Vattenfall θα παρέχει περίπου 120 GWh ηλιακής ενέργειας ετησίως στην εταιρεία ειδικών χημικών προϊόντων Evonik στο πλαίσιο νέας μακροπρόθεσμης σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. Από το 2025, δύο ηλιακά πάρκα της Vattenfall στο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν θα παρέχουν ενέργεια στην Evonik. Το ένα από τα ηλιακά πάρκα βρίσκεται νότια του Φλένσμπουργκ στο Silberstedt

ενώ η εταιρεία δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει λεπτομέρειες σχετικά με τη δεύτερη τοποθεσία. Και τα δύο προβλέπεται να ολοκληρωθούν και να συνδεθούν στο δίκτυο το 2025 με συνολική ισχύ 120MW.

Η Vattenfall και η Evonik αναμένουν ότι αυτή η συνεργασία θα προσφέρει ασφάλεια επενδύσεων, ασφάλεια εφοδιασμού με πράσινη ηλεκτρική ενέργεια και διαφοροποίηση των κινδύνων και για τις δύο πλευρές. Οι τρέχουσες συμφωνίες ισχύουν για 10 έτη.

"Η Γερμανία είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ευρώπη", δήλωσε ο Martijn Hagens, υπεύθυνο μέλος του διοικητικού συμβουλίου και επικεφαλής του τμήματος αγορών της Vattenfall.

"Βλέπουμε εδώ ποικίλες ευκαιρίες ανάπτυξης για την ανάπτυξη και την εμπορία των ηλιακών, χερσαίων και υπεράκτιων έργων μας. Όπως δείχνει το έργο με την Evonik, οι συνεργασίες ηλεκτρικής ενέργειας με τη βιομηχανία παίζουν καθοριστικό ρόλο εδώ".

Ο Thomas Wessel, μέλος του διοικητικού συμβουλίου υπεύθυνος για τη βιωσιμότητα στην Evonik, πρόσθεσε: "Η Evonik έχει μια φιλόδοξη στρατηγική βιωσιμότητας - και υλοποιούμε αξιόπιστα αυτό που έχουμε θέσει ως στόχο: το 2022, η Evonik σύναψε συμβάσεις προμήθειας πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας από αιολική ενέργεια.