Η Siemens Gamesa θα προμηθεύσει ανεμογεννήτριες για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα Baltyk 2 και 3 της Equinor και της Grupa Polenergia, που έχουν συνολική ισχύ 1440 MW. Οι εταιρείες υπέγραψαν τα τελικά συμβόλαια για την παραγωγή, παράδοση και εξυπηρέτηση 100 υπεράκτιων ανεμογεννητριών SG 14-236 DD της Siemens Gamesa. Πρόκειται για τους μεγαλύτερους υπεράκτιους στρόβιλους που παράγει η εταιρεία μέχρι σήμερα, με ισχύ 14,4 MW ο καθένας.

Οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με τη Siemens Gamesa καλύπτουν το σχεδιασμό, την παραγωγή, τη λειτουργία, καθώς και τη συντήρηση και την εγγύηση τους.

«Η σύναψη της τελικής συμφωνίας με τον προμηθευτή τουρμπίνας για τα έργα Baltyk 2 και Baltyk 3 είναι ένα βασικό βήμα για την ανάπτυξη αυτών των έργων», δήλωσε ο Michal Jerzy Kolodziejczyk, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Equinor στην Πολωνία και συμπλήρωσε «Προτεραιότητά μας είναι να εισαγάγουμε τεχνολογίες υψηλότερης ποιότητας στην πολωνική αγορά, οι οποίες θα επιτρέψουν την κατασκευή ενός σύγχρονου υπεράκτιου τομέα αιολικής ενέργειας. Οι στόχοι μας περιλαμβάνουν την παροχή στην Πολωνία καθαρής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, με βάση κορυφαίες και πιο αποτελεσματικές λύσεις. Τα αιολικά πάρκα Baltyk 2 και Baltyk 3 που έχουν προγραμματιστεί για το 2027 θα είναι από τα πρώτα στην Πολωνική θάλασσα. Η κυκλοφορία τους θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ενεργειακή ασφάλεια της Πολωνίας, διασφαλίζοντας σταθερή ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές για πολλά χρόνια ακόμα»