Η Onyx Insight έχει λανσάρει ένα σύστημα παρακολούθησης της σύνδεσης των πτερυγίων στον κορμό των ανεμογεννητριών έπειτα από εκτεταμένες δοκιμές πεδίου. Το σύστημα μπορεί να εφαρμοστεί σε ολόκληρα πάρκα ανεμογεννητριών. Συνδυάζοντας τοποθέτηση αισθητήρων και ανάλυση δεδομένων, η τεχνολογία μειώνει τις απαιτήσεις χειροκίνητης οπτικής επιθεώρησης

εντός της πλήμνης και των πτερυγίων της ανεμογεννήτριας. Αυτό με τη σειρά του μειώνει την ανάγκη αναρρίχησης στην τουρμπίνα και βελτιώνει την ασφάλεια, δήλωσε η Onyx.

Κατά τη διάρκεια δύο ετών δοκιμών πεδίου, η τεχνολογία έχει αποδειχθεί σε πάνω από 3000 πτερύγια σε χίλιες τουρμπίνες, επιδεικνύοντας «πολύ αποτελεσματική και ακριβή» ανίχνευση σφαλμάτων.

Οι αστοχίες σύνδεσης βάσης πτερυγίων είναι ένα αυξανόμενο ζήτημα σε όλη την αιολική βιομηχανία και δεν περιορίζονται σε οποιονδήποτε κατασκευαστή τύπου στροβίλου ή πτερυγίων.

Ορισμένες ιδέες σχεδίασης και μοντέλα λεπίδων έχουν αντιμετωπίσει ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά αστοχίας στο πεδίο και αποτελούν στόχο για συνεχή online παρακολούθηση.

Εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, η αστοχία σύνδεσης της βάσης του πτερυγίου μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια πτερυγίων ή, σε ακραίες περιπτώσεις, πλήρη κατάρρευση του στροβίλου.

Αυτό μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την κερδοφορία του ενεργητικού, με μια απλή αντικατάσταση λεπίδας να κοστίζει περίπου $300.000 έως $500.000.

Το σύστημα παρακολούθησης σύνδεσης blade ecoPITCH της Onyx μπορεί να αναπτυχθεί με δύο τρόπους, ανάλογα με τις απαιτήσεις της τοποθεσίας και τους πιθανούς περιορισμούς σχετικά με τις εκστρατείες συντήρησης.

Χρησιμοποιώντας το ecoPITCH, ένα μόνιμο σύστημα παρακολούθησης, παρέχονται συνεχή δεδομένα και πληροφορίες, μειώνοντας τις επισκέψεις στον σημείο και παρέχοντας μακροπρόθεσμη επιτήρηση.

Εναλλακτικά, το ecoPITCH Portable, μια προσωρινή λύση, μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα, επιτρέποντας ένα στιγμιότυπο της κατάστασης του ενεργητικού ανά πάσα στιγμή.