Ένας παραγωγός από το Μίσιγκαν που παράγει πλακίδια καρβιδίου του πυριτίου (SiC), βασικό συστατικό των ηλεκτρονικών ισχύος των ηλεκτρικών οχημάτων, μόλις έλαβε ένα μεγάλο δάνειο από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ για να αυξήσει την παραγωγή του. Η SK Siltron CSS ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε δάνειο υπό όρους από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ ύψους έως και 544 εκατ. δολαρίων. Το δάνειο θα προέλθει

από το πρόγραμμα δανείων για την κατασκευή οχημάτων προηγμένης τεχνολογίας (ATVM), το οποίο διαχειρίζεται το Γραφείο Δανειακών Προγραμμάτων του Υπουργείου.

Το δάνειο, το οποίο αποτελεί μέρος της ώθησης της κυβέρνησης Μπάιντεν για την κατασκευή EV, θα αυξήσει την παραγωγική ικανότητα στο εργοστάσιο της SK Siltron CSS στο Bay City του Μίσιγκαν και θα δημιουργήσει έως και 200 επιπλέον εξειδικευμένες θέσεις εργασίας, με συνολικό αριθμό περίπου 450 εργαζομένων.

Όταν το έργο ολοκληρωθεί το 2027, το εργοστάσιο αναμένεται να συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε κορυφαίων κατασκευαστών πλακιδίων SiC παγκοσμίως.

Το SiC είναι μια ένωση που έχει υψηλή θερμική αγωγιμότητα, εξαιρετική μηχανική αντοχή και ευρύ χάσμα ζώνης. Οι δίσκοι καρβιδίου του πυριτίου είναι πιο αποτελεσματικοί στη διαχείριση υψηλής ισχύος και στην αγωγή θερμότητας από το υπάρχον πυρίτιο και οι ημιαγωγοί που κατασκευάζονται με δίσκους SiC μπορούν να σημαίνουν ταχύτερους χρόνους φόρτισης και 5-10% μεγαλύτερη εμβέλεια για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ωστόσο, τα υψηλής ποιότητας πλακίδια SiC που απαιτούνται για τη μεγιστοποίηση αυτών των βελτιώσεων των επιδόσεων είναι επί του παρόντος ανεπαρκώς εφοδιασμένα, ενώ η ζήτηση αυξάνεται με τις πωλήσεις EV. Αυτό το δάνειο θα βοηθήσει την SK Siltron CSS να αντιμετωπίσει αυτό το κενό της αγοράς.