Ο διεθνής ενεργειακός όμιλος Engie ανακοίνωσε έσοδα ύψους 82,6 δις ευρώ για το οικονομικό έτος 2023, σημειώνοντας μείωση 11,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη. Τα κέρδη της εταιρείας με έδρα το Παρίσι προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων (EBITDA), εξαιρουμένης της πυρηνικής ενέργειας, αυξήθηκαν κατά 12,7% στα 13,7 δισ. ευρώ, όπως αναφέρει η Engie

Τα καθαρά επαναλαμβανόμενα έσοδα αυξήθηκαν κατά 2,8% πέρυσι φτάνοντας τα 5,4 δις ευρώ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, ποσό που επαληθεύει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η εταιρεία ανέφερε επίσης υψηλό ρυθμό ανάπτυξης στις ΑΠΕ, με 3,9 GW πρόσθετης εγκατεστημένης ισχύος το 2023, φτάνοντας συνολικά τα 41,4 GW. «Αυτά τα αποτελέσματα καταδεικνύουν την πρόοδο που επιτεύχθηκε κατά την εκτέλεση της στρατηγικής μας», δήλωσε η CEO της Engie, Catherine MacGregor. «Τα τελευταία τρία χρόνια, η Engie μεταμορφώνεται, χάρη στη φιλοδοξία μας να συνεισφέρουμε στο ενεργειακό σύστημα του αύριο μέσω της κερδοφόρας ανάπτυξής μας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία προβλέπει ότι τα κέρδη της θα υποχωρήσουν το 2024, αν και λιγότερο από ό,τι αναμενόταν πριν από ένα χρόνο. Τα καθαρά επαναλαμβανόμενα έσοδα θα κυμανθούν από 4,2 δις ευρώ έως 4,8 δις ευρώ, ανέφερε η Engie. Η μέση εκτίμηση των αναλυτών κάνει λόγο για κέρδη ύψους 4,18 δις ευρώ.

Η εταιρεία κοινής ωφέλειας επαναβεβαίωσε τη μερισματική της πολιτική, προτείνοντας μέρισμα 1,43 ευρώ ανά μετοχή για το 2023, εν αναμονή της έγκρισης των επενδυτών.