Η εταιρεία ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Clearway Energy Group ολοκλήρωσε ένα τεράστιο ηλιακό πάρκο ισχύος 452 μεγαβάτ (MW) στο Δυτικό Τέξας. Το ηλιακό πάρκο Texas Solar Nova αξίας 660 εκατομμυρίων δολαρίων, που ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις, βρίσκεται στην κομητεία Κεντ του Τέξας. Είναι τοποθετημένο σε περίπου 5.000 στρέμματα γης και διαθέτει πάνω από 1,1 εκατομμύρια ηλιακούς συλλέκτες.

Εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περίπου 5,4 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους και μισθούς ακίνητης περιουσίας που θα καταβληθούν το πρώτο έτος.

Η Texas Solar Nova θα παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει πάνω από 190.000 σπίτια ετησίως. Έχει συνάψει συμφωνία εξαγοράς με τον κολοσσό των τηλεπικοινωνιών Verizon και συμφωνίες με την κατασκευάστρια εξαρτημάτων αυτοκινήτων Toyota Boshoku και τη σουηδική κατασκευάστρια ρουλεμάν και σφραγίδων SKF για την αγορά πιστοποιητικών ανανεώσιμης ενέργειας (REC). Τόσο η Toyota Boshoku όσο και η SKF έχουν 12ετείς συμφωνίες για REC.

Η Verizon στοχεύει να προμηθεύεται το ισοδύναμο του 50% της συνολικής ετήσιας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2025 και να επιτύχει καθαρό μηδέν έως το 2035.

Η Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας (SEIA) κατατάσσει το Τέξας δεύτερο στις ΗΠΑ για την ποσότητα ηλιακής ενέργειας που έχει εγκατασταθεί (MW) και αναμένεται να ξεπεράσει την Καλιφόρνια από την Νο 1 θέση τα επόμενα πέντε χρόνια. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι είναι ηγέτης της ηλιακής και της αιολικής ενέργειας, εξακολουθεί να παράγει πολύ περισσότερο αέριο και πετρέλαιο.