Platts: Ικανοποιητικά τα Αποτελέσματα της Προσθήκης της Ποικιλίας Midland στον Υπολογισμό του Brent

Platts: Ικανοποιητικά τα Αποτελέσματα της Προσθήκης της Ποικιλίας Midland στον Υπολογισμό του Brent
energia.gr
Δευ, 26 Φεβρουαρίου 2024 - 16:24

Ο φορέας τιμολόγησης εμπορευμάτων Platts ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η προσθήκη της αμερικανικής ποικιλίας αργού WTI Midland στον υπολογισμό του παγκόσμιου σημείου αναφοράς πετρελαίου Brent πήγε καλά και δεν θα χρειαστεί προς το παρόν να προστεθούν σε αυτό και άλλοι τύπου αργού

Υπενθυμίζεται ότι το Platts, που ανήκει στην S&P Global Commodity Insights, πρόσθεσε την ποικιλία Midland στον υπολογισμό της τιμής του Brent τον Μάιο του 2023, ενισχύοντας τους όγκους που στηρίζουν το σημείο αναφοράς και ενώ η παραγωγή των πέντε ποικιλιών που ως τώρα λαμβάνονταν υπ' όψιν στον υπολογισμό – ήτοι της Βόρειας Θάλασσας, του Brent, του Forties, του Oseberg, του Ekofisk και του Troll – σημειώνει κάμψη.

Η ενσωμάτωση της Midland προχώρησε «ομαλά», δήλωσε η Vera Blei, επικεφαλής του Established Benchmarks της S&P Global Commodity Insights, στο Ενεργειακό Φόρουμ που διοργάνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα στο Λονδίνο.

«Το Midland, με την προσθήκη του στο παλιό Brent, συνεισφέρει σημαντικό όγκο ποσοτήτων σε βαθμό που να έχει ήδη καθιερωθεί στην Ευρώπη», όπως σημείωσε.

Οι όγκοι αργού που προσθέτει η ποικιλία Midland στο σημείο αναφοράς Brent θα πρέπει να διασφαλίζουν την μελλοντική σταθερότητά του για την επόμενη δεκαετία περίπου, σύμφωνα με την Blei, ωστόσο το Platts δεν απέκλεισε μελλοντικές προσθήκες και νέων ποικιλιών.

Το δίδαγμα που άντλησε το Platts από την προσθήκη της ποικιλίας Midland είναι ότι είναι δυνατό να επεκταθεί το σημείο αναφοράς χρησιμοποιώντας αργό πετρέλαιο εκτός Βόρειας Θάλασσας, τόνισε η Blei όταν ρωτήθηκε εάν σχεδιάζονται και άλλες προσθήκες.

«Αυτό είναι ένα μακρύ εγχείρημα», δήλωσε. «Μπορούμε να εισαγάγουμε μία ποικιλία εκτός της Βόρειας Θάλασσας με επιτυχία, αν χρειαστεί».

Η προσθήκη της ποικιλίας Midland στον υπολογισμό του Brent χρησιμεύει «για να το καταστήσει πραγματικά αξιόπιστο για την επόμενη δεκαετία», πρόσθεσε. «Δεν σημαίνει ότι δεν θα εξετάσουμε την προσθήκη νέων ποικιλιών αργού όσο και όταν αυτό καταστεί απαραίτητο».

Η προσθήκη της Midland βοήθησε να έρθουν νέοι παίκτες στο εμπορικό περιβάλλον αναφοράς της Βόρειας Θάλασσας, είπε ηBlei, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία Occidental και η Saudi Aramco.