Η Ofgem συνέστησε για έγκριση δύο καλωδιακές συνδέσεις υψηλής τάσης που θα συνδέσουν το Ηνωμένο Βασίλειο με τα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας και τους υπεράκτιους αιολικούς πόρους της Ευρώπης.  Η LionLink θα είναι μια πρώτη στο είδος της σύνδεση ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία όχι μόνο θα ενώνει τα βρετανικά και τα ολλανδικά δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και θα συνδέει 

το δίκτυο της Βρετανίας απευθείας με τα ολλανδικά αιολικά πάρκα στη Βόρεια Θάλασσα. Αυτό το λεγόμενο Υπεράκτιο Υβριδικό Ενεργητικό (OHA) θα μπορούσε να παρέχει δυναμικότητα ηλεκτρικής ενέργειας 1,8 GW. 

Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας έδωσε επίσης προσωρινό πράσινο φως στο έργο διασύνδεσης Tarchon, το οποίο θα δημιουργήσει τη δεύτερη ηλεκτρική σύνδεση μεταξύ των βρετανικών και γερμανικών δικτύων.  Το καλώδιο μήκους 610 χιλιομέτρων θα μπορούσε να παρέχει δυναμικότητα ηλεκτρικής ενέργειας 1,4GW.

Τα σχέδια που εξετάζονται θα παρέχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα τόσο για την εξαγωγή όσο και για την εισαγωγή ενέργειας, κάτι που είναι απαραίτητο καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο κινείται προς ένα καθαρό μηδενικό ενεργειακό σύστημα, το οποίο εξαρτάται περισσότερο από διαλείπουσες πηγές παραγωγής, όπως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια.

Η Μεγάλη Βρετανία διαθέτει σήμερα 11,7GW δυναμικότητας διασύνδεσης που λειτουργεί ήδη ή βρίσκεται υπό κατασκευή, ενώ τα LionLink και Tarchon θα μπορούσαν να προσθέσουν επιπλέον 3,2GW δυναμικότητας.  

Η διευθύντρια μεγάλων έργων της Ofgem, Rebecca Barnett, δήλωσε σχετικά: "Οι διασυνδέσεις μπορούν να καταστήσουν τον ενεργειακό εφοδιασμό καθαρότερο, φθηνότερο και ασφαλέστερο. Είναι ένα κέρδος για όλους και συμβάλλει στην περαιτέρω αξιοποίηση του τεράστιου δυναμικού της Βόρειας Θάλασσας. Μπορούμε να πουλήσουμε την περίσσεια καθαρής ενέργειας στην Ευρώπη, όταν παράγουμε περισσότερη από όση χρειαζόμαστε, ή να έχουμε πρόσβαση σε ενέργεια για να καλύψουμε τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας στη Βρετανία, σε περιόδους που η προσφορά ενέργειας εδώ είναι πιο περιορισμένη. Αξιολογήσαμε όλα τα προτεινόμενα έργα με βάση τα επιμέρους πλεονεκτήματά τους βάσει των δημοσιευμένων κριτηρίων μας και συστήσαμε ρυθμιστική υποστήριξη για εκείνα που πιστεύουμε ότι θα προσφέρουν στους καταναλωτές ενεργειακή ασφάλεια και οικονομία".