Η Vestas έλαβε παραγγελία από την Enova Power για ένα έργο ανατροφοδότησης ισχύος 65MW στο Meppen, στη δυτική Κάτω Σαξονία της Γερμανίας, η οποία αποτελείται από εννέα ανεμογεννήτριες V172-7,2MW και περιλαμβάνει την προμήθεια, παράδοση και θέση σε λειτουργία των ανεμογεννητριών. Η παράδοση των στροβίλων αναμένεται να ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2025, ενώ η θέση σε λειτουργία αναμένεται

να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2026. Μετά την ολοκλήρωση, η Vestas θα συντηρεί τις ανεμογεννήτριες στο πλαίσιο σύμβασης διάρκειας 25 ετών.

Ο Hauke Bruemmer, Διευθύνων Σύμβουλος της ENOVA Power, δήλωσε: "Η ENOVA Power θα έχει την ευκαιρία να κατασκευάσει και να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις της: "Μια μεγάλη ομαδική προσπάθεια και από τις δύο πλευρές οδήγησε στο μεγαλύτερο χερσαίο έργο στην 35χρονη ιστορία της ENOVA.

"Αλλά δεν έχουμε τελειώσει ακόμα: μέχρι το 2026, θα επενδύσουμε περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ στη γερμανική χερσαία αιολική ενέργεια και έτσι θα συνεχίσουμε να προωθούμε την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Γερμανία".

Ο Sulai Fahimi, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων Κεντρικής Ευρώπης της Vestas, πρόσθεσε: "Η διαμόρφωση του βιώσιμου ενεργειακού τοπίου για την περιοχή και για τη Γερμανία σε αυτό το πρώτο έργο με την ENOVA με κάνει πολύ υπερήφανο και ανυπομονώ για τη μελλοντική συνεργασία".