Η Τουρκία και η Βουλγαρία Υποσχέθηκαν στην Ουγγαρία να Συνεχίσουν της Αποστέλουν Ποσότητες Ρωσικού Φυσικού Αερίου

Η Τουρκία και η Βουλγαρία Υποσχέθηκαν στην Ουγγαρία να Συνεχίσουν της Αποστέλουν Ποσότητες Ρωσικού Φυσικού Αερίου
energia.gr
Πεμ, 7 Μαρτίου 2024 - 16:21

Η Ουγγαρία έλαβε τη συναίνεση της Τουρκίας και της Βουλγαρίας για να της επιτραπεί η διαμετακόμιση ρωσικού φυσικού αερίου τα επόμενα χρόνια, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto, ο οποίος συμμετείχε την περασμένη εβδομάδα στο Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν συναντήθηκε στο περιθώριο του φόρουμ με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ.

Οι συμφωνίες που επετεύχθησαν κατά τη διάρκεια διάφορων συναντήσεων «θα εξυπηρετήσουν μακροπρόθεσμα εθνικά συμφέροντα και την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού» της Ουγγαρίας, σημείωσε ο Szijjarto. Η Τουρκία και η Βουλγαρία «θα συνεχίσουν να είναι η αξιόπιστη οδός διέλευσης για τον εφοδιασμό φυσικού αερίου», πρόσθεσε.

Η Ουγγαρία λαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του ρωσικού αερίου μέσω του αγωγού TurkStream και της διακλάδωσης που περνά από τα εδάφη της Βουλγαρίας και της Σερβίας. «Αν αυτή η διαδρομή δεν ήταν σε λειτουργία, θα είχαμε μεγάλα προβλήματα και δεν θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ασφαλείς παραδόσεις φυσικού αερίου στη χώρα μας», είπε ο Szijjarto στη σελίδα του στο Facebook, το οποίο απαγορεύεται στη Ρωσία, καθώς η κυβέρνηση της χώρας έχει χαρακτηρίσει την ιδιοκτήτρια εταιρεία, Meta, «εξτρεμιστική».