Τα ήπια σχόλια των κεντρικών τραπεζιτών προκάλεσαν μια τάση αύξησης του κινδύνου σε όλες τις αγορές, υποβοηθούμενη από τις ενδείξεις ισχυρής ζήτησης στην Κίνα.  Ο χρυσός επέκτεινε το ράλι-ρεκόρ του εν μέσω περαιτέρω ήπιων σχολίων από τους κεντρικούς τραπεζίτες. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell, δήλωσε σε επιτροπή της Γερουσίας ότι η Fed

δεν απέχει πολύ από το να είναι αρκετά σίγουρη για να μειώσει τα επιτόκια. Στην Ευρώπη, η πρόεδρος, Κριστίν Λαγκάρντ, ανέφερε ότι η ΕΚΤ μπορεί να χαλαρώσει τον Ιούνιο. Αυτό έγινε εν μέσω νέων προβλέψεων που δείχνουν ότι ο πληθωρισμός θα πέσει στο 2% το 2025. Η αγορά ασφαλών καταφυγίων είναι επίσης πιθανό να βρίσκεται πίσω από αυτήν την κίνηση, μετά την τελευταία επίθεση των Χούτι σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα που οδήγησε στους πρώτους επιβεβαιωμένους θανάτους μελών του πληρώματος του. Ενώ οι επενδυτές εξακολουθούν να αποσύρουν το μέταλλο από ETFs που υποστηρίζονται από χρυσό, οι κεντρικές τράπεζες παραμένουν ισχυροί αγοραστές. Η PBoC πρόσθεσε στα αποθέματα χρυσού της για 16ο συνεχόμενο μήνα τον Ιανουάριο, Το σύνολο των αποθεμάτων αυξήθηκε κατά περίπου 390koz σε 72,58 εκατ. ευρώ.

Ο τομέας των βασικών μετάλλων σημείωσε άνοδο μετά τα θετικά στοιχεία για τις εισαγωγές που έδειξαν ότι η ζήτηση στην Κίνα παραμένει ισχυρή. Οι εισαγωγές εμπορευμάτων της Κίνας συνέχισαν να αψηφούν τις ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη, με τις αποστολές να αυξάνονται για πολλά εμπορεύματα. Οι μηνιαίες εισαγωγές ραφιναρισμένου χαλκού ήταν 435-465kt το δίμηνο Ιανουαρίου -Φεβρουαρίου, λίγο ισχυρότερες από πέρυσι. Οι εισαγωγές μεταλλεύματος και συμπυκνωμάτων χαλκού αυξήθηκαν μόνο οριακά, αναδεικνύοντας τη στενότητα στη διεθνή αγορά μετά το πρόσφατο κλείσιμο ορυχείων. Οι αυξημένες δαπάνες υποδομών για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα συνεχίσουν να στηρίζουν τη ζήτηση χαλκού. Ο ψευδάργυρος οδήγησε τον κλάδο σε άνοδο, καθώς οι επενδυτές διαλύουν τα πτωτικά στοιχήματα εν μέσω ενδείξεων στενότητας. Οι παραγγελίες για απόσυρση μετάλλων από τις αποθήκες της LME αυξήθηκαν κατακόρυφα αυτόν τον μήνα. Αυτό ακολουθεί τις αναφορές ότι η νοτιοκορεατική Young Poong Corp μείωσε την παραγωγή εξευγενισμένου ψευδαργύρου στο χυτήριο Seokpo κατά 20%.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το σιδηρομετάλλευμα αυξήθηκαν αφού ο διοικητής της PBoC, Pan Gongsheng, δήλωσε ότι υπάρχει ακόμη περιθώριο για μείωση του ποσοστού υποχρεωτικών αποθεματικών για τις τράπεζες. Η ζήτηση είναι επίσης ισχυρή, με τις εισαγωγές της Κίνας να αυξάνονται κατά 8% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο. Η αναπλήρωση των εξαντλημένων αποθεμάτων σιδηρομεταλλεύματος στήριξε αυτές τις αγορές.

Τέλος το LNG της Βόρειας Ασίας ήταν σταθερό παρά την επιβεβαίωση ότι η κινεζική ζήτηση έχει βελτιωθεί. Οι μηνιαίες εισαγωγές φυσικού αερίου ξεπέρασαν τους 10 εκατ. τόνους τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο, αυξημένες κατά 23% σε ετήσια βάση. Η βελτίωση της βιομηχανικής δραστηριότητας αναμένεται να διατηρήσει τη ζήτηση φυσικού αερίου υγιή, καθώς η ζήτηση θέρμανσης το χειμώνα μειώνεται.