Η CNOOC, ο κρατικός πετρελαϊκός γίγαντας της Κίνας, ανακάλυψε πετρελαϊκό πεδίο με δυναμικότητα με όγκο 100 εκατομμυρίων τόνων, στην ανατολική Θάλασσα της Νότιας Κίνας, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή. Το νέο πεδίο πετρελαίου βρέθηκε στο Kaiping South Oilfield, 300 χιλιόμετρα από την ακτή της επαρχίας Guangdong στα νότια της χώρας

Μετά από συνεχείς έρευνες, ο διαπιστωμένος όγκος του Kaiping South Oilfield έφτασε τους 102 εκατομμύρια τόνους ισοδύναμου πετρελαίου. Το ερευνητικό φρέαρ, μετά από δοκιμές, θεωρείται ότι μπορεί να παράγει κατά μέσο όρο περίπου 7.680 βαρέλια αργού πετρελαίου και 0,52 εκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου την ημέρα.

«Το Kaiping South Oilfield είναι το πρώτο πετρελαϊκό πεδίο της Κίνας σε μεγάλο βάθος υδάτων και σε βαθιά υπεδάφη με αποδεδειγμένο όγκο πάνω από εκατό εκατομμύρια τόνους», δήλωσε ο Xu Changgui, αναπληρωτής επικεφαλής εξερεύνησης της CNOOC. «Η Εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στην έρευνα και ανάπτυξη πόρων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, ενισχύοντας έτσι συνεχώς την ικανότητά της στον ενεργειακό εφοδιασμό», δήλωσε ο Zhou Xinhuai, Διευθύνων Σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρείας.

Η CNOOC στοχεύει να παράγει 700 έως 720 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου το 2024, με το 69% να προέρχεται από χερσαίες εξορύξεις και το υπόλοιπο από θαλάσσιες δραστηριότητες.