Η Walmart επενδύει σε 19 ηλιακά έργα υπό ανάπτυξη σε όλες τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων 15 κοινοτικών ηλιακών έργων. Η στρατηγική επένδυση φορολογικού κεφαλαίου της Walmart θα προωθήσει την κατασκευή, τη λειτουργία και τη συντήρηση των ηλιακών έργων σε πέντε πολιτείες - Ιλινόις, Κολοράντο, Μέριλαντ, Ντέλαγουερ και Καλιφόρνια. Όπως εξηγεί το Αμερικανικό Συμβούλιο ΑΠΕ, οι επενδυτές

φορολογικού κεφαλαίου παρέχουν χρηματοδότηση για να επωφεληθούν από τα φορολογικά οφέλη και να λάβουν ταμειακές ροές από το έργο, συνεργαζόμενοι με τον ανάδοχο του έργου για να γίνουν μερικοί ιδιοκτήτες της εταιρείας του έργου.

Στην προκειμένη περίπτωση, η Walmart συνεργάζεται με τον πάροχο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Pivot Energy με έδρα το Κολοράντο και η επένδυση φορολογικού κεφαλαίου του γίγαντα του λιανεμπορίου θα επιτρέψει την κατασκευή 72 μεγαβάτ (MW) κοινοτικών ηλιακών έργων. Στο Κολοράντο, τα 41 MW από αυτά τα έργα θα εξυπηρετούν σπίτια χαμηλού και μέτριου εισοδήματος.

Η Pivot Energy θα συνεργαστεί επίσης στενά με τους ιδιοκτήτες γης για την εφαρμογή αγροβολταϊκών σε διάφορα κοινοτικά ηλιακά έργα. Θα εγκαταστήσει στάγδην άρδευση, επιτρέποντας την παραγωγή καλλιεργειών μεταξύ των σειρών των ηλιακών συστοιχιών, εκτός από τη βόσκηση προβάτων και την ενίσχυση των οικοτόπων.

Τα κοινοτικά ηλιακά έργα προγραμματίζονται για το 2024 και το 2025 και θα υποστηρίξουν την πρόσβαση περίπου 7.000 νοικοκυριών σε κοινοτικές ηλιακές συνδρομές. Αναμένεται να αποφέρουν στους συνδρομητές περισσότερα από 6 εκατομμύρια δολάρια σε πιθανή ετήσια εξοικονόμηση.

Η Walmart δήλωσε τον Ιανουάριο ότι στοχεύει να "ξεκλειδώσει έως και 2 γιγαβάτ (GW) νέων κοινοτικών ηλιακών έργων σε όλες τις ΗΠΑ".

Μέχρι το τέλος του 2030, σκοπεύει επίσης να "ενεργοποιήσει" έως και 10 GW νέων έργων καθαρής ενέργειας εντός και εκτός του εργοταξίου - το ισοδύναμο της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας περισσότερων από 2 εκατομμυρίων νοικοκυριών.