Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι οπαδός των μεγάλων κατασκευαστικών έργων. Οι περισσότερες από τις εγκαταστάσεις της αναφέρονται ως "gigafactories" επειδή παράγουν μπαταρίες, οχήματα ή ηλεκτρονικά ισχύος σε ποσότητες που υπολογίζονται με βάση την gigawatt-hour (γιγαβατώρα). Και αυτές οι εγκαταστάσεις απασχολούν έναν εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

 

Το Gigafactory Texas στο Όστιν είναι το καλύτερο παράδειγμα. Η Tesla απασχολούσε εκεί ήδη 20.000 άτομα στο συγκρότημα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Τώρα, σε μια νέα έκθεση που κατατέθηκε στο πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης της κομητείας Τράβις, η Tesla επιβεβαίωσε ότι αύξησε τον αριθμό των εργαζομένων της στο Όστιν σε 22.777 τους τελευταίους μήνες.

Αυτό είναι αρκετό για να ξεπεράσει την H-E-B και να γίνει ο νέος μεγαλύτερος ιδιωτικός εργοδότης στην πρωτεύουσα του Τέξας.

Η αύξηση του προσωπικού της Tesla τους τελευταίους μήνες στο Gigafactory Texas μπορεί να εξηγηθεί από την έναρξη και την αύξηση της παραγωγής του Cybertruck.

Η αυτοκινητοβιομηχανία μετέφερε επίσης τα κεντρικά της γραφεία στο Gigafactory Texas και έχει αυξήσει πολλές ομάδες μηχανικών στο Όστιν - αν και τα κεντρικά γραφεία των μηχανικών της παραμένουν στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια.

Περισσότεροι από 22.000 εργαζόμενοι της Tesla στο Όστιν είναι ένας αρκετά απίστευτος αριθμός, αλλά η Tesla αναμένει ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε ακόμη μεγαλύτερο επίπεδο.

Η αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε προηγουμένως ότι αναμένει να απασχολεί τελικά περισσότερους από 60.000 ανθρώπους στο Όστιν.

Παράλληλα η Tesla σχεδιάζει να προσθέσει την παραγωγή των ηλεκτρικών οχημάτων επόμενης γενιάς στο Gigafactory του Τέξας κατά τα επόμενα δύο χρόνια, κάτι που θα απαιτήσει δεκάδες χιλιάδες επιπλέον εργαζόμενους.

Επιπλέον σχεδιάζει επίσης να συνεχίσει να αυξάνει την παραγωγή Cybertruck καθώς και την παραγωγή κυψελών 4680, οι οποίες επίσης απαιτούν περισσότερους εργαζόμενους.

Επί του παρόντος επεκτείνει το ήδη τεράστιο κεντρικό κτίριο του Gigafactory Texas, με την κατασκευή πρόσθετων εγκαταστάσεων.