Ρωσοσερβική Συνάντηση για τον Αγωγό South Stream

Στην εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας για την κατασκευή του σερβικού τμήματος του αγωγού South Stream, συμφώνησαν η ρωσική και η σερβική πλευρά. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Gαzprom, αντιπροσωπεία της εταιρείας με επικεφαλής τον Vlada Rusakova, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθυντή του Τμήματος Στρατηγικής Ανάπτυξης, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Sasha Ilic
Energia.gr
Πεμ, 18 Σεπτεμβρίου 2008 - 13:28

Στην εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας για την κατασκευή του σερβικού τμήματος του αγωγού South Stream, συμφώνησαν η ρωσική και η σερβική πλευρά. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Gαzprom, αντιπροσωπεία της εταιρείας με επικεφαλής τον Vlada Rusakova, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθυντή του Τμήματος Στρατηγικής Ανάπτυξης, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Sasha Ilic, διευθύνoντα σύμβουλο της σερβικής εταιρείας Srbijagas, κατά τη διάρκεια επαγγελματικής επίσκεψης στη Σερβία (Novi Sad) στις 16 Σεπτεμβρίου 2008.

Οι δύο πλευρές πραγματοποίησαν συζητήσεις και συμφώνησαν στον προγραμματισμό για τη σύνταξη μελέτης σκοπιμότητας, αναφορικά με την κατασκευή του αγωγού South Stream μέσω της Σερβίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν, επίσης, τις πιθανές ποσότητες φυσικού αερίου που προμηθεύονται στη Σερβία από το έργο South Stream.

H μελέτη σκοπιμότητας για τη Σερβία θα αποτελέσει μέρος της συνολικής μελέτης σκοπιμότητας ολόκληρου του έργου South Stream, που περιλαμβάνει τη Ρωσία, τη Μαύρη Θάλασσα και χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προχωρήσουν σε επόμενη συνάντηση στη Μόσχα τον Νοέμβριο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μελέτη σκοπιμότητας για την κατασκευή του σερβικού τμήματος του αγωγού South Stream τελεί στο πλαίσιο της διακρατικής συμφωνίας των δύο χωρών στις 25 Ιανουαρίου 2008, σχετικά με τη συνεργασία της Srbijagas και της Gazprom για την εφαρμογή ενός έργου κατασκευής διαμετακομιστικού αγωγού φυσικού αερίου μέσω της Σερβίας.

(Από την εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 18/09/2008)