Διευκρινίσεις του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών για τις Τιμές των Καυσίμων

Διευκρινίσεις του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών για τις Τιμές των Καυσίμων
Energia.gr
Πεμ, 18 Σεπτεμβρίου 2008 - 13:52
Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ) οι λιανικές τιμές στην ελληνική αγορά γενικά ακολουθούν με συνέπεια την εξέλιξη του κόστους και οι τυχόν αντίθετοι ισχυρισμοί είναι αποτέλεσμα λανθασμένης κατανόησης και μόνον.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ) οι λιανικές τιμές στην ελληνική αγορά γενικά ακολουθούν με συνέπεια την εξέλιξη του κόστους και οι τυχόν αντίθετοι ισχυρισμοί είναι αποτέλεσμα λανθασμένης κατανόησης και μόνον. Στα στοιχεία που δίνει ο ΣΕΕΠΕ, γίνεται σύγκριση των τιμών του Αργού Πετρελαίου Brent, της αμόλυβδης βενζίνης σε τιμές λιανικής και διυλιστηρίου σε χρονικό διάστημα ενός έτους (11/07/2008 έως 12/09/2008). 


Συγκεκριμένα στο ανωτέρω χρονικό διάστημα η τιμή του αργού πετρελαίου τύπου Brent (στοιχεία ιστοσελίδας Platts) σημείωσε μείωση κατά 32,6%, η τιμή Διυλιστηρίου της αμόλυβδης βενζίνης (συμπεριλαμβανομένων των δασμών υποχώρησε κατά 4,2% (στοιχεία ιστοσελίδας ΕΛΠΕ, 95RON) ενώ η λιανική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95RON μειώθηκε κατά 6,1% (στοιχεία ιστοσελίδας Υπουργείου Ανάπτυξης).