Δημοσίευμα του Sky News αναφέρει ότι ο Όμιλος Mytilineos διερευνά πιθανή εισαγωγή του στο London Stock Exchange εντός του έτους. Για το σκοπό αυτό ο ελληνικός όμιλος συνεργάζεται με τη Citi και τη Morgan Stanley

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Mytilineos επέλεξε δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street για την προετοιμασία της εισαγωγής στο λονδρέζικο χρηματιστήριο.

Πηγές που επικαλείται το Sky news δήλωσαν την Παρασκευή ότι η Mytilineos, με κεφαλαιοποίηση στο ΧΑΑ που ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ, εξετάζει το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης της κύριας εισαγωγής της στο Λονδίνο, γεγονός που θα μπορο΄σε να την καταστήσει επιλέξιμη για συμπερίληψη στους δείκτες FTSE.

HMytilineos σκοπεύει να διατηρήσει και τη διαπραγμάτευσή της στην Ελλάδα, παράλληλα, με αυτή στο Λονδίνο, σύμφωνα με μια πηγή. Τα έσοδα της εταιρίας εκτινάχθηκαν πέρυσι πάνω από τα 5 δισ. ευρώ, με τα λειτουργικά κέρδη να υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρώ. 

Ας σημειωθεί ότι η εταιρεία, που απασχολεί περισσότερα από 6.500 άτομα παγκοσμίως, έχει παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες, ενώ συγκεκριμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι παρούσα εδώ και πάνω από δέκα χρόνια με την κατασκευή έργων ΑΠΕ, δικτύου και αποθήκευσης.

Εάν ο Όμιλος Μυτιληναίος αποφασίσει να προχωρήσει με τη διαπραγμάτευση του Ηνωμένου Βασιλείου, αυτό θα σημάνει μια ώθηση ευπρόσδεκτη για το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, σε μια συγκυρία που τίθενται ερωτήματα αναζήτησης σχετικά με το μέλλον του ως προορισμού για εταιρείες υψηλής ανάπτυξης και διεθνείς εταιρείες.

Από την πλευρά της, πάντως, η διοίκηση της Mytilineos αρνήθηκε να σχολιάσει στο Sky News.