Το πετρέλαιο συνέχισε την καθοδική πορεία του με την προοπτική ότι η κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή θα αμβλύνει τις εντάσεις και καθώς οι ενδείξεις για αυξημένο πληθωρισμό επιβαρύνουν τις προοπτικές της αμερικανικής ζήτησης ενόψει της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Το μπρεντ διαπραγματευόταν

κοντά στα 85 δολάρια το βαρέλι μετά από απώλειες 1% την Τρίτη, ενώ το West Texas Intermediate (WTI) ήταν πάνω από τα 81 δολάρια. Ο όγκος συναλλαγών ήταν ισχνός στις ασιατικές συναλλαγές, λόγω των δημόσιων αργιών σε χώρες όπως η Κίνα και η Σιγκαπούρη.

Το Ισραήλ θα εξετάσει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός με τη Χαμάς όταν η μαχητική οργάνωση ανταποκριθεί στην τελευταία πρόταση διεθνούς διαμεσολάβησης για προσωρινή εκεχειρία και απελευθέρωση ομήρων, μετέδωσε το κρατικό ισραηλινό Kan News.

Το αργό πετρέλαιο ξεκινά τον Μάιο με ύφεση έπειτα από έναν δύσκολο Απρίλιο που το είδε να εκτοξεύεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο μετά την πρωτοφανή επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ. Ενώ οι περιορισμοί της προσφοράς του ΟΠΕΚ+ ενισχύουν επίσης τις τιμές, η αβεβαιότητα σχετικά με τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ και η εξασθένηση στις αγορές καυσίμων, συμπεριλαμβανομένου του ντίζελ, προσθέτουν αντίθετες τάσεις.

"Το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς έχει αμβλύνει τις ανησυχίες για κλιμάκωση της σύγκρουσης και τυχόν διαταραχές στην προσφορά", αναφέρουν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της ANZ Banking Group Ltd. Brian Martin και Daniel Hynes. "Οι συνεχιζόμενες ενδείξεις πληθωρισμού αύξησαν επίσης τις ανησυχίες για τη ζήτηση αργού πετρελαίου. Αυτό έρχεται πριν από την περίοδο διακοπών στις ΗΠΑ, όπου η ζήτηση για βενζίνη αυξάνεται έντονα".

Επίσης, σε μια άλλη ένδειξη πτωτικής τάσης, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,9 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου. Αυτή θα ήταν η πέμπτη επέκταση σε έξι εβδομάδες, εάν επιβεβαιωθεί από τα επίσημα στοιχεία αργότερα σήμερα Τετάρτη.