Το Gresham House Energy Storage Fund ανακοίνωσε ότι ενεργοποίησε το έργο Penwortham στην Αγγλία, μια εγκατάσταση μπαταριών ισχύος 50MW/50MWh νοτιοδυτικά του Preston, Lancashire. Τα σχέδια για τον διπλασιασμό της δυναμικότητας του Penwortham σε 50MW/100MWh έχουν προχωρήσει αρκετά και αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δήλωσε το αναπτυξιακό ταμείο.

 

Με την ενεργοποίηση του Penwortham η λειτουργική δυναμικότητα της GRID ανέρχεται σε 790MW/926MWh.

"Το Penwortham είναι η 25η εξαγορά λειτουργικής τοποθεσίας από την IPO", δήλωσε ο διαχειριστής του fund του Gresham House Energy Storage Fund και διευθυντής της Gresham House New Energy Ben Guest.

"Είμαστε ευχαριστημένοι που πετύχαμε αυτό το ορόσημο και που ολοκληρώνουμε έργα με σταθερό ρυθμό, με το Grendon, το West Didsbury, το York και τώρα το Penwortham να έχουν ενεργοποιηθεί τους τελευταίους εννέα μήνες", πρόσθεσε.

"Παραμένουμε αποφασιστικά επικεντρωμένοι στην έγκαιρη παράδοση του υπόλοιπου αγωγού, όπως καθορίσαμε στα πρόσφατα ετήσια αποτελέσματά μας.

"Τα έργα του αγωγού μας αναμένεται να ολοκληρωθούν, να συνεισφέρουν στα κέρδη και να έχουν αυξητική επίδραση στις ταμειακές ροές ανά μετοχή το 2024. Συμπεριλαμβανομένων των παρατάσεων διάρκειας σε έργα 340MW που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία, αναμένουμε να φτάσουμε τα 1072MW/1696MWh μέχρι το τέλος του έτους".