Στις αρχές του καλοκαιριού αναμένεται να ολοκληρωθεί η μηνιαία καταμέτρηση ηλεκτρικής ενέργειας για τους συνολικά 7,5 εκατ. μετρητές. Ηδη πολλά νοικοκυριά λαμβάνουν κάθε μήνα το λογαριασμό ρεύματος, με τον ΔΕΔΔΗΕ να στοχεύει το επόμενο διάστημα να τεθεί σε ισχύ σε όλη την χώρα. Η μηνιαία καταμέτρηση θα συμβάλει

στη διαφάνεια στην αγορά ηλεκτρισμού σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» και θα περιορίσει την πολυπλοκότητα των τιμολογίων.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, θα μπορέσει να βοηθήσει τους καταναλωτές να εξοικονομήσουν ενέργεια γιατί θα έχουν ταχύτερη ενημέρωση για την καταναλώση τους.

Ηδη ο Διαχειριστής ζητά την ταυτοποίηση μέσω κινητού τηλεφώνου για τη μηνιαία καταμέτρηση.

Κρίνεται αναγκαίο στη σχετική διαδικασία δηλώσεων των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας να προβλέπεται πλέον ρητά ο εκάστοτε αρμόδιος προμηθευτής να δηλώνει στο ΔΕΔΔΗΕ τουλάχιστον έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου του συμβεβλημένου χρήστη.

Ο ΔΕΔΔΗΕ με αυτόν τον τρόπο, θα μπορεί να επικοινωνεί άμεσα με τους πελάτες/συμβεβλημένους καταναλωτές για την επικίμενη υλοποίηση των αιτημάτων τους, αποφεύγοντας με τον τρόπο αυτό άσκοπες μεταβάσεις και μειώνοντας δραστικά το χρόνο ολοκλήρωσης τους. Παράλληλα, θα διευκολύνονται σημαντικά και όλες οι άλλες απαραίτητες επικοινωνίες και ενημέρωσεις μεταξύ ΔΕΔΔΗΕ και καταναλωτή/πελάτη.