Πτώση σημείωσαν τα αποθέματα αργού, βενζίνης και αποσταγμάτων στις ΗΠΑ την εβδομάδα που έληξε στις 10 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών (EIA) των ΗΠΑ

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια, στα 457 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για μείωση ύψους 543.000 βαρελιών.

Τα αποθέματα αργού στον κόμβο παράδοσης στο Cushing της Οκλαχόμα μειώθηκαν κατά 341.000 βαρέλια, σύμφωνα με την EIA. Οι ροές αργού στα διυλιστήριο αυξήθηκαν κατά 307.000 βαρέλια την ημέρα, ενώ τα ποσοστά χρήσης διυλιστηρίου αυξήθηκαν κατά 1,9 ποσοστιαίες μονάδες την εβδομάδα, σύμφωνα με τη ΕΙΑ.

Τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 0,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 227,8 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την Υπηρεσία, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για αύξηση ύψους 0,5 εκατομμυρίων βαρελιών.

Τα αποθέματα αποστάγματος, που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 45.000 βαρέλια την εβδομάδα στα 116,4 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι προσδοκιών για αύξηση 0,8 εκατομμυρίων βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.

Οι καθαρές εισαγωγές αργού από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 108.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με την EIA.