Μικρή υποχώρηση στις τιμές του αργού σημειώθηκε χθες ύστερα από εκτιμήσεις ότι το σχέδιο της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τη στήριξη των τραπεζών τονώσει την οικονομική ανάπτυξη και τη ζήτηση για καύσιμα. Συγκεκριμένα το πετρέλαιο υποχώρησε χθες, ενώ σύμφωνα με τους αναλυτές τα αμερικανικά αποθέματα μειώθηκαν.

Μικρή υποχώρηση στις τιμές του αργού σημειώθηκε χθες ύστερα από εκτιμήσεις  ότι το σχέδιο της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τη στήριξη των τραπεζών τονώσει την οικονομική ανάπτυξη και τη ζήτηση για καύσιμα. Συγκεκριμένα το πετρέλαιο υποχώρησε χθες, ενώ σύμφωνα με τους αναλυτές τα αμερικανικά αποθέματα μειώθηκαν.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Νοεμβρίου διαπραγματεύθηκε στα 107,02 δολ. το βαρέλι, 41 σεντς υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης στις 10:32 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Οι τιμές του βρίσκονται 27% χαμηλότερα, από τα επίπεδα ρεκόρ των 147,27 δολ. το βαρέλι, στα οποία αναρριχήθηκε στις 11 Ιουλίου.

Μείωση κατά $2,76 (ποσοστό 2,5%) σημείωσε και το αργό φθάνοντας στα 106,61 δολ. το βαρέλι μετά την υποχώρησή του στα 104,05 δολ. το βαρέλι. Αυτή ήταν η τέταρτη ημέρα μέσα στον μήνα που οι τιμές του αργού υποχώρησαν πλέον των 5 δολ. το βαρέλι.

Το πετρέλαιο για παράδοση Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο 16,37 δολ. το βαρέλι στις 22 Σεπτεμβρίου πριν λήξουν, καθώς οι διαπραγματευτές πούλησαν την εβδομάδα που πέρασε τα συμβόλαιά του όταν το πετρέλαιο υποχώρησε στα 90 δολ. και μετά αναγκάστηκαν να τα ξαναγοράσουν. Το Brent για παράδοση Νοεμβρίου έκλεισε στα 103,08 δολ. το βαρέλι.