To πρώτο της ιπτάμενο αυτοκίνητο στοχεύει να παραδώσει το 2026 η Xpeng AeroHT, θυγατρική της Xpeng, όπως δήλωσε στο CNBC ο συμπρόεδρος της κινεζικής εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων την Παρασκευή

Την περασμένη χρονιά η Xpeng AeroHT παρουσίασε το Land Aircraft Carrier — ένα μεγάλο φορτηγό που μετέφερε ένα ιπτάμενο διθέσιο επιβατικό ηλεκτρικό drone. Το ιπτάμενο αυτοκίνητο μπορεί να αποσυνδεθεί από το φορτηγό και οι άνθρωποι μπορούν στη συνέχεια να μπουν στο drone και να πετάξουν μαζί του.

Ο Brian Gu, συμπρόεδρος της Xpeng, δήλωσε ότι το όχημα θα είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία φέτος, προσθέτοντας ότι η εταιρεία ελπίζει να παραδώσει τη μονάδα το 2026.

«Το σχεδιάζουμε για χρήση όχι σε αστικά κέντρα, αλλά για προάστια που βρίσκονται σε γραφικές περιοχές. Εκεί θα συνεργαστούμε με δήμους, για να δημιουργήσουμε ιπτάμενα πάρκα και ζώνες πτήσης που θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να απολαμβάνουν τις πτήσεις χωρίς την ταλαιπωρία να πάρουν όλες τις περίπλοκες εγκρίσεις», σημείωσε ο Gu. «Καθώς πλησιάζεις πιο κοντά στα αστικά κέντρα, χρειάζονται ειδικές άδειες και αυτό θα είναι πολύ πιο περίπλοκο να λάβει κανείς έγκριση».

Η Xpeng είπε φέτος ότι το ιπτάμενο αυτοκίνητο βρίσκεται επί του παρόντος σε διαδικασία πιστοποίησης με την κινεζική ρυθμιστική αρχή αερομεταφορών.

Το χρονοδιάγραμμα του 2026 είναι ελαφρώς μεταγενέστερο από τον στόχο παράδοσης για το τέταρτο τρίμηνο του 2025 που είχε προηγουμένως ανακοινώσει η Xpeng.

(από insider.gr)