Το Δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης που κατάσχεσε περιουσιακά στοιχεία αξίας 463 εκατομμυρίων ευρώ της ιταλικής UniCredit στη Ρωσία (εδώ), «πάγωσε» επίσης τίτλους ιδιοκτησίας της Deutsche Bank στη χώρα, για ποσό 238,6 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την ίδια δικαστική απόφαση, δεσμεύθηκαν

επιπλέον, και ακίνητα και κεφάλαια σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς της γερμανικής τράπεζας, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα με ημερομηνία 16 Μαΐου, που επικαλείται το Bloomberg.

Παράλληλα, το δικαστήριο δέσμευσε περιουσιακά στοιχεία στα οποία περιλαμβάνονται ακίνητα και μετρητά σε τραπεζικούς λογαριασμούς άλλων δύο συνδεόμενων εταιρειών με έδρα τη Ρωσία.

Από την πλευρά της η Deutsche Bank σε δήλωσή της στο αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι θα «αξιολογήσει τον άμεσο λειτουργικό αντίκτυπο στη Ρωσία» και θεωρεί ότι είναι «πλήρως προστατευμένη» από τις αξιώσεις αποζημίωσης. Όπως σημειώνει το Bloomberg η τράπεζα στα ετήσια αποτέλεσματά της είχε συμπεριλάβει «μια πρόβλεψη ύψους περίπου 260 εκατομμυρίων ευρώ για συμφωνίες αποζημίωσης».

Η δικαστική απόφαση έρχεται κατόπιν αγωγής της RusKhimAlians, θυγατρικής της Gazprom από κοινού με την μικρότερη εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου Rusgazdobycha, για νομικές αξιώσεις που συνολικά ξεπερνούν το 1 δις δολ. κατά ευρωπαϊκών τραπεζών που υποστήριξαν την κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας αερίου και εγκαταστάσεων παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ust-Luga κοντά στην Αγία Πετρούπολη έργο στο οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την Δύση εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.