O πρόεδρος του Ιράν είναι νεκρός. Τον θάνατο του Εμπραχίμ Ραϊσί, του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, και επτά ακόμα ατόμων ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό των συντριμμιών του ελικοπτέρου  Bell 212 στο οποίο επέβαιναν και το οποίο συνετρίβη το απόγευμα της Κυριακής υπό πολύ κακές καιρικές συνθήκες.

Νωρίτερα ο επικεφαλής της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου Πιρχουσέιν Κουλιβάντ είχε επιβεβαιώσει μιλώντας στην ιρανική κρατική τηλεόραση ότι δεν εντοπίστηκε καμιά ένδειξη ζωής στον τόπο όπου συνετρίβη χθες Κυριακή, εν μέσω πυκνής ομίχλης σε ορεινή περιοχή, ελικόπτερο Bell 212 που μετέφερε τον πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί, τον υπουργό Εξωτερικών Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν και άλλους αξιωματούχους.

«Ο Αγιατολάχ μαρτύρησε» έγραψε σε ανάρτησή του το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Την είδηση μετέδωσε και τo ιρανικό πρακτορείο Mehr αναφέροντας ότι όλοι οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο «έγιναν μάρτυρες». 

Η ιρανική κυβέρνηση χθες συνεδρίασε εκτάκτως υπό τον πρώτο αντιπρόεδρο Μουχάμαντ Μουχμπάρ. Βάσει του ισχύοντος πρωτοκόλλου ο κ. Μουχμπάρ, 69 ετών, θα αναλάβει πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας.