«Πατάμε γκάζι στην ολοκλήρωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για ανανέωση του στόλου των λεωφορείων της χώρας», επισήμανε ο Yπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας από το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στην Σταυρούπολη, όπου βρίσκονται τα 110 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία του οργανισμού, 17 εκ των οποίων κυκλοφορούν από σήμερα στους δρόμους της πόλης, εξυπηρετώντας τις γραμμές 21 και 29 από Εύοσμο και Πολίχνη και με τελικό προορισμό την πλατεία Αριστοτέλους

Στις επόμενες 10 ημέρες, σύμφωνα με τον ίδιο, θα βγουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης άλλα 39 ηλεκτρικά λεωφορεία και μέχρι το τέλος Ιουνίου θα κυκλοφορούν και τα 110 που παρέλαβε ο ΟΑΣΘ, ενώ επιπλέον 225 λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, θα ενισχύσουν τον στόλο του οργανισμού μέχρι το τέλος της τετραεταίας.

Για τον σταθμό φόρτισης των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων που κατασκευάζεται σε χώρο δίπλα από το Αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στην Σταυρούπολη, ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ότι θα είναι έτοιμος και λειτουργικός σε τέσσερις με πέντε εβδομάδες.

«Χωρίς θριαμβολογία, σήμερα είναι μία καλή μέρα για τις αστικές συγκοινωνίες», τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε πως με την κυκλοφορία των νέων οχημάτων θα γίνει μείωση κατά 30% των εκπομπών διοξειδίου άνθρακα από τις αστικές συγκοινωνίες, ενώ ο ΟΑΣΘ θα εξοικονομήσει 3 εκατ. ευρώ, έξοδα που θα διέθετε για καύσιμα.

Λέγοντας ότι «έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε», ο ίδιος σημείωσε ότι πλέον αλλάζει ο συγκοινωνιακός χάρτης της Θεσσαλονίκης με την επικείμενη λειτουργία της βασικής γραμμής του μετρό της πόλης τον Νοέμβριο φέτος.