Η Siemens Energy φέρεται να έθεσε προς πώληση την ινδική μονάδα ανεμογεννητριών της Siemens Gamesa με τιμή 1 δισ. δολάρια ΗΠΑ. Σύμφωνα με το ινδικό οικονομικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Mint, δύο ανώνυμες πηγές κοντά στη συμφωνία αποκάλυψαν ότι η Siemens Energy έχει ορίσει την Barclays να ηγηθεί της διαδικασίας πώλησης.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μεγαλύτερη εταιρεία εναλλακτικής ενέργειας της Ινδίας Adani Renewable Energy είναι μεταξύ εκείνων που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν την προσφορά.

Η Masdar από το Άμπου Ντάμπι και οι επενδυτές TPG Rise, Brookfield Energy Transition Funds και Macquarie έχουν επίσης κατονομαστεί ως πιθανοί αγοραστές.

Η Siemens Energy ανέφερε σε ανακοίνωσή της: "Η Siemens Gamesa παρουσίασε πρόσφατα ένα σχέδιο για το πώς μπορούμε να επαναφέρουμε την εταιρεία στην κερδοφορία.

"Μέρος αυτού του σχεδίου δράσης είναι επίσης η εστίαση στις βασικές αγορές του χερσαίου τομέα, δηλαδή με ανεμογεννήτριες στην ξηρά.

"Εδώ, η εταιρεία θα επικεντρωθεί στις βασικές αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ, αλλά θα εξυπηρετήσει και άλλες αγορές όπου είναι δυνατή η κερδοφόρα επιχειρηματική δραστηριότητα.

"Περαιτέρω λεπτομερείς αποφάσεις δεν έχουν ακόμη ληφθεί. Η αγορά της Ινδίας είναι θεμελιωδώς ενδιαφέρουσα για εμάς- έχουμε υποχρεώσεις παροχής υπηρεσιών εδώ, τις οποίες φυσικά θα εκπληρώσουμε".