Πτωτικά κινείται η αγορά πετρελαίου παρά το κλίμα αμφιβολίας που επικρατεί στις αγορές όσον αφορά την αποτελεσματικότητα του σχεδίου της αμερικανικής κυβέρνησης για την διάσωση των προβληματικών τραπεζών. Το ανοδικό κλίμα που επικράτησε από το κλείσιμο ενός διυλιστηρίου στο Τέξας, η εβδομαδιαία ανακοίνωση των αποθεμάτων για στις Η.Π.Α μείωσε τους φόβους στους επενδυτές για ανεπάρκεια στην τροφοδοσία.

Πτωτικά κινείται η αγορά πετρελαίου παρά το κλίμα αμφιβολίας που επικρατεί στις αγορές όσον αφορά την αποτελεσματικότητα του σχεδίου της αμερικανικής κυβέρνησης για την διάσωση των προβληματικών  τραπεζών.

Το ανοδικό κλίμα που επικράτησε από το κλείσιμο ενός  διυλιστηρίου στο Τέξας, η εβδομαδιαία ανακοίνωση των αποθεμάτων για στις Η.Π.Α μείωσε τους φόβους στους επενδυτές για ανεπάρκεια στην τροφοδοσία. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Ενέργειας οι συντελεστές διύλισης πετρελαϊκών προϊόντων διολίσθησαν στα χαμηλότερα επίπεδα 19 ετών εξαιτίας της επιβράδυνσης της κατανάλωσης.

Στο ΝΥΜΕΧ της Ν. Υόρκης τα συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου για το WTI υποχώρησαν κατά 89 σεντς (-0,8%) στα 104,84 δολάρια το βαρέλι, έχοντας νωρίτερα αγγίξει τα 106,6 δολάρια.

Χθες η σειρά Νοεμβρίου για το light crude oil έκλεισε στα 105,73 δολάρια βαρέλι, σημειώνοντας ημερήσιες απώλειες 0,83%, καταγράφοντας διακύμανση για την ημέρα της τάξης των 5 δολαρίων, με υψηλό στα 109,70 δολάρια και χαμηλό στα 104,60 δολάρια βαρέλι. Εν τω μεταξύ η τιμή του Brent κατέγραφε επίσης άνοδο στα 102,61 δολάρια το βαρέλι.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους σε διάγγελμά του τις πρώτες πρωινές ώρες προειδοποίησε ότι «η αμερικανική οικονομία είναι σε κίνδυνο» και κάλεσε το Κογκρέσο να υιοθετήσει το σχέδιο σωτηρίας  του χρηματοπιστωτικού συστήματος.