Επτά μήνες αφότου ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από δύο μεγάλα υπεράκτια αιολικά πάρκα που σχεδιάζονται για το Νιου Τζέρσεϊ, η Ørsted και το New Jersey Board of Public Utilities συμφώνησαν να διευθετήσουν τις αξιώσεις τους για ένα κλάσμα των συνολικών εγγυήσεων που έδωσε η εταιρεία στην πολιτεία. Η εταιρεία θα καταβάλει 125 εκατ. δολάρια για να διευθετήσει όλες τις απαιτήσεις με την πολιτεία

και να αποδεσμεύσει τις απαιτήσεις που είχαν εγγραφεί μεταξύ τους μετά την ακύρωση των Ocean Wind 1 και Ocean Wind 2 σε αυτό που έχει γίνει γνωστό ως αποκριάτικη έκπληξη στις 31 Οκτωβρίου 2023.

Η Ørsted προχωρούσε με τα σχέδια ανάπτυξης των δύο πρώτων υπεράκτιων αιολικών πάρκων στο Νιου Τζέρσεϊ. Το Ocean Wind 1, το οποίο επρόκειτο να εγκατασταθεί κοντά στην Ατλάντικ Σίτι, ήταν το πιο προχωρημένο από τα έργα. Το σχέδιο προέβλεπε 98 ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 1,1 GW για την ηλεκτροδότηση περίπου 500.000 κατοικιών. Η δεύτερη φάση, Ocean Wind 2, ήταν ένα παρόμοιο έργο με προβλεπόμενη δυναμικότητα 1,15 GW. Η Ørsted επικαλέστηκε αυξημένο κόστος λόγω του πληθωρισμού και προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού ανακοινώνοντας ότι θα διαγράψει τα έργα ως μέρος μιας αναμενόμενης συνολικής απομείωσης περίπου 5,5 δισ. δολαρίων για την αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου υπεράκτιων αιολικών έργων της.

Η Ørsted είχε συνάψει εγγύηση ύψους 100 εκατ. δολαρίων και συνολική δέσμευση ύψους 300 εκατ. δολαρίων με το Νιου Τζέρσεϊ, διαβεβαιώνοντας την πολιτεία ότι τα έργα θα ολοκληρώνονταν εγκαίρως. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η εταιρεία θα έχανε τις εγγυήσεις με το να μην προχωρήσει με τα έργα, αλλά λίγες ημέρες αργότερα δήλωσε ότι ήθελε να της επιστραφεί το τμήμα των 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Board of Public Utilities δήλωσε σήμερα ότι ο διακανονισμός ύψους 125 εκατομμυρίων δολαρίων με την εταιρεία θα χρησιμοποιηθεί για τη στήριξη επενδύσεων σε αναγνωρισμένες εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας, επενδύσεων σε υπεράκτιες εγκαταστάσεις κατασκευής εξαρτημάτων αιολικής ενέργειας και άλλων προγραμμάτων καθαρής ενέργειας.