Σημαντική βελτίωση των οικονομικών μεγεθών και της απόδοσης της Motor Oil διαπιστώνει ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Πέτρος Τζαννετάκης, ο οποίος μίλησε χθες στους αναλυτές με αφορμή την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου 2024. Ο κ. Τζαννετάκης δήλωσε ότι αναμένει σημαντική αύξηση των πωλήσεων υγρών καυσίμων, ιδίως κατά την επερχόμενη θερινή περίοδο.

Το πρώτο τρίμηνο του 2024 σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα το Ομίλου ήταν το δεύτερο καλύτερο τρίμηνο στα χρονικά και υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα χρήσης της Motor Oil θα πρέπει να αξιολογούνται σε επίπεδο εξαμήνου ή έτους και τούτο λόγω της ρευστότητας που διέπει τη συγκεκριμένη αγορά.

Εξέφρασε ακόμη την πεποίθησή του ότι τα περιθώρια κέρδους παραμένουν σε καλά επίπεδα, όπως και το γεγονός ότι η παραγωγική δυναμικότητα του ομίλου είναι ισχυρή ενώ η ζήτηση βαίνει διαρκώς αυξανόμενη.  Σημειώνουμε ότι οι πωλήσεις α’ τριμήνου της Motor Oil ανήλθαν σε 3 δισ. ευρώ, ήτοι μειωμένες σε ποσοστό -10% σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα το περασμένο έτος. 

Ακόμη, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 354 εκατ. ευρώ, και αυτά με μείωση της τάξης του -11%. Τα καθαρά κέρδη του ομίλου υποχώρησαν κατά -20%, ενώ σε αντίθεση, άλμα +141% σημείωσαν οι επενδύσεις του Ομίλου για να φθάσουν σε 181 εκατ. ευρώ, από 75 εκατ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2023.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η Motor Oil διατηρήθηκε σε εξαγωγική τροχιά τη χρονική περίοδο Ιανουάριος-Μάρτιος 2024, με το 64% των πωλήσεων να πραγματοποιείται στις διεθνείς αγορές. Το 29% των πωλήσεων του Ομίλου σημειώθηκε στην εγχώρια αγορά και ποσοστό περίπου 7% κατευθύνθηκε στους τομείς των αερομεταφορών και της ναυτιλίας.