Το Ινστιτούτο Ενέργειας για τη ΝΑ Ευρώπη (IENE) σε συνεργασία με τη SEA Consulting διοργανώνει σήμερα, Πέμπτη 30 Μαΐου, το 3ο Ενεργειακό Φόρουμ Τιράνων, με απώτερο στόχο να εξετάσει και να συζητήσει τις τρέχουσες πτυχές του ενεργειακού τομέα της Αλβανίας, αλλά και να διερευνήσει το αναπτυξιακό της δυναμικό, συμπεριλαμβανομένων της προώθησης και ενίσχυσης της συνεργασίας με τις γειτονικές χώρες.

Το Φόρουμ θα προβεί ακόμη, σε μια ευρύτερη ανασκόπηση των ενεργειακών πολιτικών που ασκούνται επί του παρόντος στα Δυτικά Βαλκάνια και ειδικότερα στην Αλβανία, ενώ θα επιδιώξει να διερευνήσει το πλήρες φάσμα των ενεργειακών πόρων που χρησιμοποιεί σήμερα, η γειτονική μας χώρα, καθώς και το μετασχηματισμό της υποδομής του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ θα προσπαθήσει να χαρτογραφήσει τις προκλήσεις και τις προοπτικές που θα ακολουθήσουν. 

Συμμετέχουν ομιλητές από όλες τις μεγάλες αλβανικές ενεργειακές εταιρείες και ιδρύματα, αλλά και από περιφερειακούς φορείς, όπως η Γραμματεία της Ενεργειακής Κοινότητας και το ΙΕΝΕ.

Η μονοήμερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Tirana International Hotel και υποστηρίζεται από μεγάλες εταιρείες ενέργειας από την Αλβανία και την Ελλάδα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω link τις εργασίες του Φόρουμ https://us06web.zoom.us/j/85848185056?pwd=VKZR2yi1anNFVW4SM8CFQ0TI123J2E.1 

(Meeting ID: 858 4818 5056, Passcode: 543406)