Η TotalEnergies έχει υπογράψει δύο προθεσμιακές συμβάσεις για την προμήθεια LNG σε Ασιάτες αγοραστές, συμπεριλαμβανομένου του ινδικού διυλιστηρίου IOC και της νοτιοκορεατικής εταιρείας κοινής ωφελείας Korea South-East Power

Η γαλλική ενεργειακή εταιρεία έχει υπογράψει συμφωνία με την κρατικά ελεγχόμενη IOC για την παράδοση έως και 800.000 t/έτος LNG στην Ινδία για 10 χρόνια από το 2026, όπως ανακοίνωσε στις 4 Ιουνίου.

Η TotalEnergies έχει επίσης υπογράψει συμφωνία με την ελεγχόμενη από το νοτιοκορεατικό δημόσιο Korea South-East Power για την παράδοση έως και 500.000 t/έτος LNG στη απωνατολική χώρα για πέντε χρόνια από το 2027.


Οι συμφωνίες έρχονται σε μία συγκυρία κατά την οποία η TotalEnergies προσπαθεί να αυξήσει την παρουσία της στον τομέα του LNG στην Ασία μέσω της υπογραφής περισσότερων μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων συμβολαίων με βάση το index πετρελαίου με Ασιάτες αγοραστές.


Οι Ασιάτες αγοραστές έχουν γίνει κάπως διστακτικοί μετά από τις αυξήσεις των τιμών στις παγκόσμιες αγορές LNG το 2022 και βλέπουν την προσφορά με βάση το index πετρελαίου να προσφέρει περισσότερη σταθερότητα, όπως δήλωσε τον Απρίλιο ο διευθύνων σύμβουλος της TotalEnergies, Patrick Pouyanne.


Ο Pouyanne είχε δηλώσει τότε ότι η TotalEnergies σχεδιάζει να υπογράψει περισσότερες συμφωνίες με αγοραστές στην Κίνα, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Οι υπάρχουσες συμφωνίες LNG της TotalEnergies στην Ασία περιλαμβάνουν 16ετές συμβόλαιο προμήθειας με βάση το index των τιμών πετρελαίου με την ενεργειακή εταιρεία της Σιγκαπούρης Sembcorp για έως και 800.000 τόνους ετησίως, αρχής γενομένης από το 2027. Έχει επίσης συνάψη συμφωνία με την ινδική εταιρεία κατασκευής χάλυβα ArcelorMittal Nippon Steel για την προμήθεια 500.000 τόνων τον χρόνο για πέντε χρόνια έως το 2026.