Ένα καινοτόμο app για τον υπολογισμό εκπομπών CO2 στις θαλάσσιες μετακινήσεις

Η EmiCert, ηγέτιδα εταιρεία στην αγορά επαλήθευσης CO2, λάνσαρε για πρώτη φορά το “EmiCo2ntrol”, ένα εύχρηστο και καινοτόμο εργαλείο εκτίμησης και επαλήθευσης ανθρακικού αποτυπώματος για τις θαλάσσιες μετακινήσεις. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην έκθεση των Ποσειδωνίων, παρουσία πλήθους επισκεπτών και εκπροσώπων του κλάδου ναυτιλίας.

Το λογισμικό σχεδιάστηκε με γνώμονα την πρόσφατη ενσωμάτωση της Ναυτιλίας στο Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών της Ε.Ε (EU ETS), το οποίο στοχεύει στην μείωση εκπομπών της ΕΕ κατά τουλάχιστον 55% έως το 2030, με τελικό προορισμό την κλιματική ουδετερότητα έως το 2050.

Το EmiCo2ntrol, απευθύνεται σε όλες τις σχετιζόμενες με τον κλάδο της ναυτιλίας εταιρείες, παρέχοντας υπηρεσίες εκτίμησης εκπομπών CO2 πριν από το ταξίδι, υπολογισμού εκπομπών κατανάλωσης με την ολοκλήρωση του ταξιδιού, καθώς και την υπηρεσία επαλήθευσης αποτυπώματος με την σφραγίδα της EmiCert.

Επιπλέον, με τη χρήση του λογισμικού, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί εύκολα και γρήγορα να επαληθεύσει την εγκυρότητα του διαθέσιμου πιστοποιητικού του ενώ η πλατφόρμα επιτρέπει σε οποιονδήποτε να επικυρώσει πιστοποιητικά χρησιμοποιώντας έναν μοναδικό κωδικό επικύρωσης, τον αριθμό IMO και το όνομα του πλοίου.

Η EmiCert, πιστά προσηλωμένη στην περιβαλλοντική υπευθυνότητα, δημιουργεί καινοτόμες λύσεις που συμβάλλουν ουσιαστικά στην πράσινη μετάβαση της Ναυτιλίας, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά, ότι παραμένει ο Νο. 1 στρατηγικός σύμμαχος επαλήθευσης των εταιρειών.

EmiCert (από αριστερά): Σταύρος Τεκές CTO of Draxis SA, Ελβίρα Κουτσούκη – MRV Auditor, Άρτεμις Πολέμη – Shipping Project Manager & Lead Verifier EmiCert


Λίγα λόγια για την EmiCert

Η EMICERT από το 2005 κυριαρχεί στην αγορά επαλήθευσης CO2, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, με δραστηριότητα σε πάνω από 10 χώρες και ηγετική παρουσία σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ιρλανδία, για τους κλάδους της βιομηχανίας, της αεροπορίας και της ναυτιλίας. Αποτελεί σταθερό συνεργάτη των περισσότερων βιομηχανικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα και επιλογή 100+ ναυτιλιακών εταιρειών για την παρακολούθηση εκπομπών σε 600+ πλοία. Οι εξατομικευμένες υπηρεσίες της προσαρμόζονται στις επιχειρησιακές διαδικασίες και στο μέγεθος κάθε οργανισμού που στοχεύει στην πράσινη και βιώσιμη λειτουργία του. Η EmiCert είναι ο πρώτος οργανισμός παγκοσμίως που διαπιστεύτηκε ως EU Shipping MRV Verifier.