Η Premier Energy Group, μέσω της Alive Renewable Holding Limited και μαζί με την Motor Oil Renewable Energy Single Member SA (MORE), απέκτησε δύο νέα φωτοβολταϊκά έργα στη Ρουμανία, για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, σύμφωνα με πηγές του Profit.ro. Τα έργα, τα οποία θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν και αποθηκευτικές δυναμικότητες

 έχουν εγκατεστημένη ισχύ 86 MW σε φωτοβολταϊκά πάνελ, που συμπληρώνεται από χωρητικότητα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας 18 MWh.

Οι αναπτυξιακές δραστηριότητες θα συντονίζονται από την Alive Capital SA, μέρος του Ομίλου Premier Energy. Η Premier Energy and MORE στοχεύει να ολοκληρώσει την κατασκευή των έργων έως το δεύτερο εξάμηνο του 2025. Η Alive Renewable Holding Limited είναι ένα επενδυτικό όχημα εντός του ομίλου Premier Energy, μιας από τις εταιρείες κάθετα ενσωματωμένη στην ενεργειακή υποδομή στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η MORE είναι ο βραχίονας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του ομίλου Motor Oil (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε., με λειτουργικό ενεργητικό 839 MW και υπό ανάπτυξη χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων.

Οι δύο εξαγορές προστίθενται σε πολλές άλλες συμφωνίες μέσω των οποίων ο Όμιλος Premier Energy επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση του στην αγορά της πράσινης ενέργειας με έργα στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 

Στη Ρουμανία και τη Δημοκρατία της Μολδαβίας, η Premier Energy διαθέτει περισσότερα από 1.000 MW έργα πράσινης/ανανεώσιμης ενέργειας που ανήκουν, διαχειρίζονται ή υπό ανάπτυξη, κατανεμημένα εξίσου μεταξύ αιολικών και φωτοβολταϊκών έργων.