«Δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο από μια τέτοια εταιρεία»

Η Apple αντιμετωπίζει μια σειρά από «πολύ σοβαρά» ζητήματα βάσει των σαρωτικών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στις εταιρείες Big Tech, δήλωσε στο CNBC την Τρίτη η επικεφαλής για τον ανταγωνισμό Μαργκρέτε Βεστάγκερ μετά από αναφορές ότι οι ρυθμιστικές αρχές προετοιμάζουν κατηγορίες εναντίον της κατασκευάστριας εταιρείας των iPhone.

Τον Μάρτιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άνοιξε μια έρευνα κατά των Apple, Alphabet και Meta, βάσει της σαρωτικής νομοθεσίας για τις ψηφιακές αγορές (DMA) για την τεχνολογία που τέθηκε σε ισχύ φέτος.

Η έρευνα παρουσίασε ανησυχητικά ευρήματα για την Apple, συμπεριλαμβανομένου του κατά πόσον ο τεχνολογικός γίγαντας εμποδίζει τις επιχειρήσεις να ενημερώνουν τους χρήστες τους για φθηνότερες επιλογές για προϊόντα ή για συνδρομές εκτός του App Store.

«Έχουμε πολλά προβλήματα με την Apple, τα βρίσκω πολύ σοβαρά. Ήμουν πολύ έκπληκτη που είχαμε τέτοιες υποψίες ότι η Apple δεν συμμορφωνόταν», είπε η Βεστάγκερ στο CNBC

«[….] Δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο από μια τέτοια εταιρεία, φυσικά θα αντιμετωπιστεί με την ίδια κορυφαία προτεραιότητα όπως και με οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση.»

(από naftemporiki.gr)