Στα επίπεδα των 80-95 δολαρίων το βαρέλι θα σταθεροποιηθεί η τιμή του πετρελαίου, εκτίμησε χθες ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες. «Ελπίζουμε ότι η τιμή του αργού πετρελαίου θα σταθεροποιηθεί στα 80 τα 90 ή 95 δολάρια το βαρέλι, παρά την διεθνή οικονομική κρίση. Είναι εκτιμήσεις που τις αναμένουμε», δήλωσε ο Τσάβες κατά την άφιξή του στην πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου της Αμαζόνας

Στα επίπεδα των 80-95 δολαρίων το βαρέλι θα σταθεροποιηθεί η τιμή του πετρελαίου, εκτίμησε χθες ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες. «Ελπίζουμε ότι η τιμή του αργού πετρελαίου θα σταθεροποιηθεί στα 80 τα 90 ή 95 δολάρια το βαρέλι, παρά την διεθνή οικονομική κρίση. Είναι εκτιμήσεις που τις αναμένουμε», δήλωσε ο Τσάβες κατά την άφιξή του στην πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου της Αμαζόνας, όπου μετείχε σε σύνοδο των προέδρων της Βραζιλίας, της Βολιβίας και του Ισημερινού.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας υπογράμμισε ότι η «αμερικανική οικονομική κρίση πλήττει τελικώς ολόκληρο τον κόσμο», ωστόσο απέφυγε να διατυπώσει οποιοδήποτε σενάριο. Ο Τσάβες εκτίμησε επίσης «ότι η τιμή των 140 και 150 δολαρίων το βαρέλι πετρελαίου ήταν καθαρά μια κερδοσκοπική κίνηση και ότι αυτή η ιλιγγιώδης αύξηση δεν υπήρχε κανείς πραγματικός λόγος να γίνει».

Η Βενεζουέλα είναι η μεγαλύτερη παραγωγός αργού πετρελαίου στη νότια Αμερική, παράγοντας 3,3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, εκ των οποίων τα 2,7 εκατομμύρια προορίζονται για εξαγωγή, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.