Με προσομοιώσεις πραγματικών περιστατικών που μπορούν να συμβούν σε ένα λεωφορείο και με εξειδικευμένα μαθήματα επιμορφώνει το προσωπικό του ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), μέσω της «ΟΑΣΘ Academy», ενός έξυπνου ψηφιακού εργαλείου για τη διαρκή εκπαίδευση

Έτσι, ενώ μέχρι πρότινος η εκπαίδευση γινόταν μόνο με φυσική παρουσία, η διαδικασία περνά πλέον στη νέα εποχή της και στην οθόνη των υπολογιστών, των τάμπλετ και των έξυπνων κινητών των εργαζομένων.

Στο «ΟΑΣΘ Academy» παρέχονται διαδραστικά μαθήματα, στον χρόνο που επιλέγουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να τα παρακολουθήσουν. Μάλιστα, ο κάθε χρήστης έχει το δικό του προφίλ και παρακολουθεί την εξέλιξη και την πρόοδό του.

«Ο ΟΑΣΘ, στο πλαίσιο της διαρκούς και αδιάκοπης προσπάθειας παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στο επιβατικό κοινό, επενδύει στο μεγάλο περιουσιακό στοιχείο του Οργανισμού, που είναι το έμψυχο δυναμικό του» σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Κώστας Ταγγίρης, και πρόσθεσε:

«Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιούνται τακτικά επιμορφωτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα. Μέχρι σήμερα, η εκπαίδευση και η επιμόρφωση των εργαζομένων απαιτούσε φυσική παρουσία. Όμως πλέον η διαδικασία αυτή περνά σε μια νέα εποχή και γίνεται απλούστερη. Από σήμερα οι νέες τεχνολογίες, ο υπολογιστής, το tablet, το κινητό τηλέφωνο, γίνονται τα "όπλα" για να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ πρόσβαση στις σύγχρονες εξελίξεις που αφορούν την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου».