Επενδυτές του Δικτύου Αγωγών Φυσικού Αερίου της Saudi Aramco, με Επικεφαλής την BlackRock Εξετάζουν την Πώληση Ομολόγων

Επενδυτές  του Δικτύου Αγωγών Φυσικού Αερίου της Saudi Aramco, με Επικεφαλής την  BlackRock Εξετάζουν την Πώληση Ομολόγων
energia.gr
Τρι, 16 Ιουλίου 2024 - 15:56

Επενδυτές του δικτύου αγωγών φυσικού αερίου της Saudi Aramco, υπό την ηγεσία της BlackRock, προσέλαβαν τράπεζες για να οργανώσουν επενδυτικές συναντήσεις πριν από μια πιθανή πώληση ομολόγων, σύμφωνα με τραπεζικό έγγραφο την Τρίτη, ώστε να αναχρηματοδοτήσουν δάνειο που υποστήριξε την αγορά των μεριδίων τους

Ειδικότερα, οι επενδυτές είχαν λάβει το 2021 μερίδιο 49% στην Aramco Gas Pipelines Co σε μια συμφωνία μίσθωσης και επαναμίσθωσης ύψους 15,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τώρα εκδίδουν αποσβεστικά ομόλογα για να συνεχίσουν την αναχρηματοδότηση του δανείου-γέφυρα ύψους 13,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που χρηματοδότησε τη συμφωνία.

Η Greensaif Pipelines Bidco, εταιρεία έκδοσης ομολόγων που ανήκει έμμεσα στις BlackRock και Hassana Investment Co, προσέλαβε την JPMorgan και την Standard Chartered για να οργανώσουν συναντήσεις επενδυτών σταθερού εισοδήματος, οι οποίες ξεκινούν την Τρίτη. Θα ακολουθήσει πώληση 12ετών και 18ετών αποσβεστικών ομολόγων σε δολάρια ΗΠΑ, σύμφωνα με τις συνθήκες της αγοράς, όπως αναφέρεται στο έγγραφο μιας από τις τράπεζες που διοργάνωσαν την πώληση, σύμφωνα με το Reuters.

Οι δόσεις είχαν μέση διάρκεια ζωής 10 και 14,5 ετών, αντίστοιχα.


Τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, η Greensaif συγκέντρωσε 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια πουλώντας αποσβεστικά ομόλογα. Η BlackRock και οι θυγατρικές της κατέχουν το 77,2% της Greensaif, ενώ το υπόλοιπο ανήκει στη Hassana, τον επενδυτικό βραχίονα του Γενικού Οργανισμού Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Σαουδικής Αραβίας. Μια παρόμοια συμφωνία μίσθωσης και επαναμίσθωσης το 2021 οδήγησε την Aramco σε συμφωνία πώλησης του 49% του δικτύου αγωγών πετρελαίου που διαθέτει σε μια κοινοπραξία με επικεφαλής την EIG Global Energy Partners με έδρα τις ΗΠΑ για 12,4 δισεκατομμύρια δολάρια.