Η απειλή της ευρωπαϊκής οικονομίας από την πιστωτική κρίση εντείνει τις ανησυχίες για την επιδείνωση της οικονομικής της ανάπτυξης επιφέροντας μείωση στη ζήτηση των καυσίμων. Η άποψη των αναλυτών είναι ότι οι προσπάθειες αναστροφής του αρνητικού κλίματος στην παγκόσμια οικονομία δεν θα καταφέρουν να περιορίσουν την περαιτέρω μείωση της ζήτησης πετρελαίου οδήγησαν σε νέα πτώση το πετρέλαιο.

Η απειλή της ευρωπαϊκής οικονομίας από την πιστωτική κρίση εντείνει τις ανησυχίες για την επιδείνωση της οικονομικής της ανάπτυξης επιφέροντας μείωση στη ζήτηση των καυσίμων.

Η άποψη των αναλυτών είναι ότι οι προσπάθειες αναστροφής του αρνητικού κλίματος στην παγκόσμια οικονομία δεν θα καταφέρουν να περιορίσουν την περαιτέρω μείωση της ζήτησης πετρελαίου οδήγησαν σε νέα πτώση το πετρέλαιο.

Η τιμή του αργού πετρελαίου τύπου WTI στο Nymex της Νέας Υόρκης για παράδοση τον Νοέμβριο μειώθηκε κατά 2,91 δολάρια ή 3,1% στα 90,97 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές κυμαίνονται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών, έχοντας υποχωρήσει κατά 12% την προηγούμενη εβδομάδα.

Εξάλλου, τα futures σημείωσαν πτώση κατά 37% από τα επίπεδα ρεκόρ 147,27 δολάρια το βαρέλι που είχαν βρεθεί στις 11 Ιουλίου.

Το πετρέλαιο τύπου Brent υποχώρησε κατά 2,73% στα 87,52 δολάρια το βαρέλι. 

Η Saudi Aramco, η μεγαλύτερη κρατική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου στον κόσμο, ανακοίνωσε μείωση της επίσημης τιμής πώλησης προς Ασία και ΗΠΑ ύστερα από δήλωση του Ιρανού υπουργού πετρελαίου Γκόλαμχοσείν Νοζάρι ότι οι αγορές παγκοσμίως είναι υπερτροφοδοτημένες.